Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Μέρκελ φεύγει, ο Μακρόν έρχεται (παρέα με τον Ντράγκι)
[Protagon]: Η Μέρκελ φεύγει, ο Μακρόν έρχεται (παρέα με τον Ντράγκι)

[Protagon]: Η Μέρκελ φεύγει, ο Μακρόν έρχεται (παρέα με τον Ντράγκι)

Οσον αφορά τον πρώτο λόγο στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ο φιλόδοξος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν πρόκειται να λάβει ακριβώς «τη σκυτάλη» από την Ανγκελα Μέρκελ που τελεί σε πολιτική αποδρομή. Ούτε «το χρίσμα» της και «το οκέι» της θα πάρει. Διότι η καγκελάριος είναι αυτή που έβαλε πλώρη για το σπίτι της, να ιδιωτεύσει και να απαλλαγεί από τις επιτελικές σκοτούρες, και όχι η Γερμανία βέβαια.

Ωστόσο η Γαλλία ελπίζει. Ετσι πάντα φροντίζει να δημιουργεί τις συμμαχίες που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί η μετατόπιση του κέντρου ισχύος της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ανατολή στη Δύση, δηλαδή από το Βερολίνο στο Παρίσι.

Οι γενικότερες μεγάλες προσδοκίες του Μακρόν εξυπηρετούνται τόσο από τις διακρατικές σχέσεις που αναπτύσσει η Γαλλία εντός του κλαμπ των Βρυξελλών όσο και από τις προσωπικές επαφές του με ηγέτες «μικρότερων» ευρωπαϊκών εθνών. Από αυτά, τα «μικρότερα» κράτη-μέλη, ιδιαίτερης σημασία χώρα είναι η Ιταλία, καθ’ όσον τυγχάνει η τρίτη οικονομική δύναμη της Ενωσης.

Η ιταλική Repubblica έγραψε ότι, στο παραπάνω πλαίσιο σχέσεων, ο Μακρόν επιθυμεί να συνομιλήσει άμεσα εκ του σύνεγγυς με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας, είτε στο Παρίσι είτε στη Ρώμη. Επειδή στην παρούσα συγκυρία, πέρα από το ειδικό βάρος της χώρας, ρόλο παίζει και το όνομα: Μάριο Ντράγκι είναι αυτός, ο σωτήρας του ευρώ, Νότιος πλην αποδεκτός και στον γερμανικό Βορρά, έστω και εξ ανάγκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!