Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μέρκελ-Χάρις: Τι είπαν η καγκελάριος και η αντιπρόεδρος
[Protagon]: Μέρκελ-Χάρις: Τι είπαν η καγκελάριος και η αντιπρόεδρος

[Protagon]: Μέρκελ-Χάρις: Τι είπαν η καγκελάριος και η αντιπρόεδρος

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ γύρω από τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με την Ανγκελα Μέρκελ, και υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα λίγο πριν από αυτήν. Οι πληροφορίες που συγκέντρωσαν τα αμερικανικά Μέσα από διοικητικούς παράγοντες ήθελαν το αμερικανό πρόεδρο «να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του» στη γερμανίδα καγκελάριο για τον ηγετικό ρόλο της στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Οι δυο τους θα τα πουν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου λίγο προτού αρχίσει μία ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των συνεργατών τους. Στο τέλος θα υπάρξει η κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία θα αποκρυσταλλωθούν οι συγκλίσεις στα μείζονα, αλλά, πιθανώς, και οι όποιες (δημοσιοποιούμενες) αποκλίσεις τους στα ελάσσονα.

Οι αξιωματούχοι πάντως ανέφεραν στα media των ΗΠΑ ότι οι ηγέτες, μετά τη συνάντησή τους, θα παρουσιάσουν τη «Διακήρυξη της Ουάσινγκτον» η οποία θα περιγράφει ένα κοινό όραμα για τη συνεργασία σε διεθνείς προκλήσεις, όπως και μία κοινή δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα αποτελέσματα που δίνει η δημοκρατική ηγεσία στον κόσμο. Θα ανακοινώσουν επίσης άλλες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένου ενός «φόρουμ» το οποίο θα συζεύξει προσπάθεις Αμερικανών και Γερμανών από διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς, από την οικονομία, από το κλίμα, από την ενέργεια.

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν θα φιλοξενήσουν τη Μέρκελ και τον σύζυγό της για δείπνο στον Λευκό Οίκο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!