Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Μενδώνη: Ως τον Αύγουστο έτοιμο το αναβατόριο στην Ακρόπολη
[Protagon]: Μενδώνη: Ως τον Αύγουστο έτοιμο το αναβατόριο στην Ακρόπολη

[Protagon]: Μενδώνη: Ως τον Αύγουστο έτοιμο το αναβατόριο στην Ακρόπολη

Η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί με ασφάλεια τους ταξιδιώτες, τόνισε μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία επισήμανε ότι οι υπαίθριες εκδηλώσεις θα διεξάγονται με περιορισμό ως προς τον μέγιστο αριθμό των συμμετεχόντων.

Σε συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», η υπουργός επισήμανε ότι «είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες με πρώτο μέλημά μας την ασφάλειά τους. Ασφάλεια επισκεπτών, ασφάλεια εργαζομένων. Θεωρώ ότι από 1ης Ιουλίου που θα ανοίξει περισσότερο ο τουρισμός, θα αυξηθεί και η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία μας».

Ως προς το αναβατόριο των ΑμεΑ στην Ακρόπολη, η κυρία Μενδώνη ανέφερε ότι το έργο, που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Ωνάση και το οποίο θα ήταν έτοιμο τέλος Ιουνίου, θα καθυστερήσει λόγω της πανδημίας. «Με τα σημερινά δεδομένα, υπολογίζουμε τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου να έχει έρθει ο ανελκυστήρας στην Αθήνα και να αρχίσει να λειτουργεί», δήλωσε, ενώ για το τμήμα του έργου που αφορά τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης -και βρίσκεται σε εξέλιξη με την ίδια χορηγία- πληροφόρησε ότι «θα είναι επίσης μέσα στον Αύγουστο έτοιμο».

Για τις υπαίθριες εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος που θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, η υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε ότι η χωρητικότητα θα αφορά το 75% των θέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!