Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μενδώνη: Στον τομέα του πολιτισμού, τίποτα και κανείς δεν περισσεύει
[Protagon]: Μενδώνη: Στον τομέα του πολιτισμού, τίποτα και κανείς δεν περισσεύει

[Protagon]: Μενδώνη: Στον τομέα του πολιτισμού, τίποτα και κανείς δεν περισσεύει

«H κυβέρνηση έχει σαφή προσανατολισμό ότι στον τομέα του πολιτισμού, τίποτα και κανείς δεν περισσεύει O ιδιωτικός τομέας είναι μία από τις πηγές χρηματοδότησης του πολιτισμού, είτε μιλάμε για το πολιτιστικό απόθεμα είτε για τη δημιουργία» ανέφερε η Λίνα Μενδώνη, κατά την διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου που διοργανώνουν η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Η υπουργός Πολιτισμού σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υπήρχε και εν πολλοίς υπάρχει μια νοοτροπία –και για μένα είναι κυρίως θέματα ιδεολογιών και ιδεοληψιών που δημιουργούν αυτή τη νοοτροπία-, ότι είναι κακό πράγμα στον πολιτισμό να υπάρχει εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και όλα πρέπει να τα κάνει το κράτος. Αυτή η κυβέρνηση έχει σαφή προσανατολισμό τίποτα δεν περισσεύει, κανείς δεν περισσεύει. Προφανώς τα πάντα μπορούν να συνδυαστούν με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Συνηθίζουμε να ακούμε ότι ξεπουλάνε τον αρχαιολογικό χώρο ή το μνημείο γιατί θα έρθει ένας χορηγός να το αποκαταστήσει. Άρα αυτομάτως θεωρούν κακό πράγμα το να εμπλέκεται ένας χορηγός ή το γεγονός ότι κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί να συνδιαχειριστεί ένας ιδιώτης έναν χώρο πολιτιστικό».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι μία από τις πηγές χρηματοδότησης του πολιτισμού, είτε μιλάμε για το πολιτιστικό απόθεμα, είτε για την δημιουργία, είναι ένας από τους εταίρους με τους οποίους το κράτος μπορεί να συνεργαστεί, προκειμένου να διασώσει, να αναδείξει, να προστατεύσει και να στείλει προς τα έξω τα μηνύματά του για τον ελληνικό πολιτισμό είτε για το απόθεμα, είτε μιλάμε για τη σύγχρονη δημιουργία.

Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει την απουσία κριτηρίων από την πλευρά του Δημοσίου σημειώνοντας: «Η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα δεν σημαίνει ότι δεν βάζει ο δημόσιος τομέας τα κριτήριά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!