Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μενδώνη: Ο Μίκης ήταν και έκανε όσα ξεπερνούν την ανθρώπινη φύση
[Protagon]: Μενδώνη: Ο Μίκης ήταν και έκανε όσα ξεπερνούν την ανθρώπινη φύση

[Protagon]: Μενδώνη: Ο Μίκης ήταν και έκανε όσα ξεπερνούν την ανθρώπινη φύση

Στην παγκοσμιότητα του Μίκη Θεοδωράκη και το εύρος της προσωπικότητάς του αναφέρεται στο συλληπητήριο μήνυμά της για την απώλεια του μεγάλου συνθέτη, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Ο Μίκης ήταν και έκανε όσα ξεπερνούν την ανθρώπινη φύση. Με το έργο του, την έντονη κοινωνική και πνευματική παρουσία, τον βαθύ πατριωτικό του λόγο, ο Μίκης Θεοδωράκης σημάδεψε την Ελλάδα του 20ου αιώνα», τονίζει η κυρία Μενδώνη στο μήνυμά της που αναλυτικά έχει ως εξής.

«Σήμερα χάσαμε ένα κομμάτι από την ψυχή της Ελλάδας.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης όλων μας, ο δάσκαλος, ο διανοούμενος, ο ριζοσπάστης έφυγε. Εκείνος που έκανε όλους τους Έλληνες να τραγουδήσουν τους ποιητές. Έζησε όλη του τη ζωή δημιουργώντας. Αγωνίστηκε, πέρα από τα όρια, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αδυναμίες που θέτουν πλαίσια και καθορίζουν τυπικές συμπεριφορές.

»Δεν απέφυγε ποτέ να δίνει όλες τις μάχες, σε όλα τα μέτωπα, καθώς το εύρος της προσωπικότητας και του ταλέντου του δεν μπορούσε ούτε να περιοριστεί, ούτε να χαλιναγωγηθεί.

»Ο Μίκης ήταν και έκανε όσα ξεπερνούν την ανθρώπινη φύση. Με το έργο του, την έντονη κοινωνική και πνευματική παρουσία, τον βαθύ πατριωτικό του λόγο, ο Μίκης Θεοδωράκης σημάδεψε την Ελλάδα του 20ου αιώνα.

»Ο Μίκης ήταν παγκόσμιος και το έργο του ανήκει σε όλο τον κόσμο. Εργο τεράστιο, οικουμενικό, που άγγιξε και θα συνεχίσει να αγγίζει εκατομμύρια καρδιές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!