Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Μεγάλο σινεμά μικρές οθόνες: Κινηματογραφικός Ιούλιος στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση
[Protagon]: Μεγάλο σινεμά μικρές οθόνες: Κινηματογραφικός Ιούλιος στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

[Protagon]: Μεγάλο σινεμά μικρές οθόνες: Κινηματογραφικός Ιούλιος στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Αρκεί μία οθόνη, όσο μικρή κι αν είναι, για να ζήσουμε νέες εμπειρίες και στιγμές μέσα από τη ματιά καταξιωμένων και ανερχόμενων δημιουργών.

Ζούμε το Μεγάλο Σινεμά με βραβευμένες ταινίες και συνεργασίες με σημαντικά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και δυσεύρετες ταινίες σε πρώτη ψηφιακή προβολή.

Ταινίες από τον Λίβανο προβάλλονται για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Καννών και ακολουθούν ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση.

Συνεργασίες με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέρνουν στο κανάλι τις βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους του 2019.

Αλλά η κινηματογραφική εμπειρία δεν σταματά εδώ: ομιλίες για την τέχνη του σινεμά από καταξιωμένους σκηνοθέτες, όπως ο Werner Herzog, καθώς και νέα πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν μέσα σε 120 ώρες, στο πλαίσιο του πρότζεκτ ENTER, από ανερχόμενους δημιουργούς, όπως ο Βασίλης Κεκάτος, ο Γιώργος Ζώης και η Εύη Καλογηροπούλου, επιβεβαιώνουν ότι το σινεμά στο Ίδρυμα Ωνάση δεν σταματά να μας εκπλήσσει, να μας ταξιδεύει και να μας εμπνέει.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί ταινίες που μας ταξιδεύουν στον Λίβανο και ρίχνουν φως σε έναν εθνικό κινηματογράφο που συνεχίζει να προκαλεί έντονες συγκινήσεις.

Το Lebanon Factory, μια διεθνής συνεργασία ανάμεσα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών (Director’s Fortnight) και το Fondation Liban Cinema, αποτελείται από τέσσερις ταινίες μικρού μήκους, συν-σκηνοθετημένες από τέσσερα ζευγάρια νέων κινηματογραφιστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!