Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: H μεγαλύτερη δοκιμή τεστ αίματος που ανιχνεύει 50 είδη καρκίνου πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων
[Protagon]: H μεγαλύτερη δοκιμή τεστ αίματος που ανιχνεύει 50 είδη καρκίνου πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων

[Protagon]: H μεγαλύτερη δοκιμή τεστ αίματος που ανιχνεύει 50 είδη καρκίνου πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων

Είχε ανακοινωθεί πέρυσι τον Νοέμβριο , όταν έγινε γνωστό ότι το βρετανικό σύστημα Υγείας, το περίφημο NHS, θα ξεκινούσε τις δοκιμές της αιματολογικής εξέτασης Galleri –με στόχο με μία απλή λήψη αίματος να καταστεί δυνατόν να ανιχνευθούν 50 τύποι καρκίνου και να αλλάξουν δια παντός οι κανόνες στη μάχη με τη λεγόμενη «επάρατη» νόσο.

Δέκα μήνες μετά, Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, στη Βρετανία ξεκίνησε η μεγαλύτερη δοκιμή της εξέτασης Galleri, με την ελπίδα η Ιατρική να φτάσει επιτέλους στο σημείο να μπορεί να εντοπίσει περισσότερα από 50 είδη καρκίνου πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων. Αυτό ανέφερε το πρακτορείο Reuters , που σημείωσε ότι έγκαιρη διάγνωση των καρκίνων οδηγεί σε σημαντικά αυξημένα ποσοστά επιβίωσης.

Το τεστ Galleri εξετάζει το DNA στο αίμα ενός ασθενούς για να εξακριβώσει αν στοιχεία του προέρχονται από καρκινικά κύτταρα. Η έγκαιρη διάγνωση των καρκίνων οδηγεί σε σημαντικά αυξημένα ποσοστά επιβίωσης, ενώ μειώνει τις χημειοθεραπείες, τις νοσηλείες και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

Το NHS ανακοίνωσε ότι θέλει να στρατολογήσει 140.000 εθελοντές στην Αγγλία για να εξετάσει πόσο καλά λειτουργεί το τεστ στο πλαίσιο μιας τυχαιοποιημένης δοκιμής ελέγχου. Στους μισούς από τους μετέχοντες θα ελέγχεται αμέσως το δείγμα αίματός τους με το τεστ Galleri.

«Χρειάζεται να μελετήσουμε το τεστ Galleri προσεκτικά για να δούμε αν μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των καρκίνων των οποίων η διάγνωση γίνεται σε προχωρημένο στάδιο», δήλωσε ο Πίτερ Σασιένι, καθηγητής πρόληψης του καρκίνου στο King’s College του Λονδίνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!