Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς και καταλύματα Covid-19 στα νησιά
[Protagon]: Μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς και καταλύματα Covid-19 στα νησιά

[Protagon]: Μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς και καταλύματα Covid-19 στα νησιά

Την προσφορά για τιμή ενοικίασης δωματίου σε κατάλυμα που θα χαρακτηριστεί Covid-19 αύξησε με δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μία εβδομάδα μετά την καταληκτική ημερομηνία της πρώτης πρόσκλησης ενδιαφέροντος (εδώ ) και δύο ημέρες πριν από τη δεύτερη, καθώς όπως φαίνεται οι ξενοδόχοι δεν ανταποκρίθηκαν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Τουρισμού, έκανε ακόμη μία προσπάθεια να προσελκύσει ξενοδόχους που έχουν κλειστά τα καταλύματά τους, αυξάνοντας το ποσό αποζημίωσης για το δωμάτιο που βρίσκεται σε αναμονή από τα 10 στα 15 ευρώ και την τιμή του δωματίου που θα φιλοξενεί και θα σιτίζει ασθενή με Covid-19 από τα 30 στα 35 ευρώ.

Πάντως, στη δεύτερη πρόσκληση ενδιαφέροντος που εκδόθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και λήγει σε δύο ημέρες, οι τιμές παραμένουν οι ίδιες (εδώ ), παρά τις προφορικές δηλώσεις του υπουργού.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι εκτός από τις μονάδες που θα διατίθενται αποκλειστικά για Covid-19, το κάθε ξενοδοχείο θα μπορεί να χρησιμοποιεί για φιλοξενία ασθενών δωμάτια απομόνωσης προσωρινής καραντίνας, που θα πρέπει να καλύπτουν το 3% του συνόλου του καταλύματος.

Κάτι που προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ, εδώ ) των υπουργών Οικονομίας, Υγείας και Τουρισμού ως υποχρεωτικό. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι ξενοδοχειακές μονάδες θα πρέπει να δημιουργήσουν δωμάτια-χώρους απομόνωσης, για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, τα λεγόμενα «δωμάτια καραντίνας».

Με την συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!