Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: «Μέχρι εδώ καλά, τώρα τι γίνεται»: τι περιμένουν πλέον οι πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
[Protagon]: «Μέχρι εδώ καλά, τώρα τι γίνεται»: τι περιμένουν πλέον οι πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

[Protagon]: «Μέχρι εδώ καλά, τώρα τι γίνεται»: τι περιμένουν πλέον οι πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Την αγωνία των πολιτών για την επόμενη ημέρα στη σκιά των συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού στους τομείς της οικονομίας και της αγοράς εργασίας, αλλά ταυτόχρονα την ξεκάθαρη υπεροχή Μητσοτάκη και την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να… «σηκώσουν κεφάλι», καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής»/

«Μέχρι εδώ καλά, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», είναι η φράση στην οποία θα μπορούσε να συμπυκνωθεί το συμπέρασμα της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε κατά την περίοδο 24-29/6, λίγο πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Οπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του για την εφημερίδα ο Αγγελος Κωβαίος, κυρίαρχο στοιχείο στις απαντήσεις είναι πλέον η αγωνία των πολιτών για την οικονομία και την ανεργία, με τις αυθόρμητες αναφορές στην πρώτη να φτάνουν στο 40% και στη δεύτερη στο 16%.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ανησυχία για την πανδημία έχει υποχωρήσει σε αυτή τη φάση στην τρίτη θέση (με 14%), κάτι που εκτιμάται και ως αναμενόμενη απόρροια της επιτυχούς διαχείρισης στο υγειονομικό πεδίο.

Ακόμη πιο σαφής είναι η εικόνα στις απαντήσεις που αφορούν την αξιολόγηση της σημερινής οικονομικής κατάστασης. Σε ποσοστό 53% η εκτίμηση είναι αρνητική και μόλις το 15% απαντά θετικά, ενώ ως προς τις προσδοκίες και τις προβλέψεις το 62% θεωρεί ότι θα υπάρξει επιδείνωση και το 15% αναμένει βελτίωση των οικονομικών συνθηκών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!