Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο Μάριο Ντράγκι επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους δημοσίους υπαλλήλους
[Protagon]: Ο Μάριο Ντράγκι επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους δημοσίους υπαλλήλους

[Protagon]: Ο Μάριο Ντράγκι επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους δημοσίους υπαλλήλους

Ο Μάριο Ντράγκι δεν αστειεύεται. Αφού επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών υπαλλήλων και μετά των εκπαιδευτικών –καθώς τα σχολεία άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα – ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας εμφανίζεται έτοιμος να ανακοινώσει την υποχρεωτικότητα του «πράσινου πάσου» για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους στη χώρα.

Πολιτικά μιλώντας, δεν θα είναι μια εύκολη απόπειρα για τον Ντράγκι. Οι αντιδράσεις της ακροδεξιάς Λέγκας του Μάριο Σαλβίνι, η οποία στηρίζει την κυβέρνησή του, είναι μεγάλες όπως και πολλών βουλευτών.

Την ίδια ώρα όμως πολλοί περιφερειάρχες –ακόμα και στον βιομηχανικό Βορρά– προτείνουν η υποχρεωτικότητα για το «πράσινο πάσο» να επεκταθεί και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, επισημαίνοντας ότι αν δεν εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι, πολλές επιχειρήσεις θα κινδυνεύσουν τον χειμώνα με αναστολή της παραγωγικής τους δραστηριότητας. Είναι δε πιθανή μια συμφωνία κυβέρνησης και της Ενωσης Ιταλών Βιομηχάνων, της Confindustria.

Τα σχολεία άνοιξαν τη Δευτέρα, μετά από μία μακρά περίοδο τηλεκπαίδευσης πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, και οι εκπαιδευτικοί για να μπουν στην αίθουσα διδασκαλίας, θα έπρεπε να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε να έχουν κάνει rapid test 48 ώρες πριν.

Το ίδιο ισχύει και για τους επιβάτες στα τρένα, την είσοδο στους κινηματογράφους, τα θέατρα, τους φοιτητές στα πανεπιστήμια, τους εσωτερικούς χώρους στα εστιατόρια κ.λπ. Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!