Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Marina Tower, ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στην Ελλάδα
[Protagon]: Marina Tower, ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στην Ελλάδα

[Protagon]: Marina Tower, ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στην Ελλάδα

Τα σχέδια του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του Marina Tower, που θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά, παρουσίασε την Τετάρτη η Lamda Development, εγκαινιάζοντας έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με το κοινό (τις διαδικτυακές ενημερώσεις σε τακτική βάση).

Ένα από τα πρώτα αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Ελληνικού, ο Marina Tower θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακός σχεδιασμός, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που θα εντάξει τη χώρα μας στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αλλά και τουριστικό χάρτη.

Τη μελέτη και τον σχεδιασμό του Μarina Tower υπογράφει το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, το οποίο διαθέτει τεράστια εμπειρία στη σχεδίαση ψηλών κτιρίων παγκοσμίως.

Ο ύψους 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας ουρανοξύστης, διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους. Με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης πενταετίας, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.

Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!