Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Μανιτάκης: Συνταγματικό το lockdown για τους ανεμβολίαστους και η αφαίρεση επιμέλειας
[Protagon]: Μανιτάκης: Συνταγματικό το lockdown για τους ανεμβολίαστους και η αφαίρεση επιμέλειας

[Protagon]: Μανιτάκης: Συνταγματικό το lockdown για τους ανεμβολίαστους και η αφαίρεση επιμέλειας

Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν lockdown, τόνισε ο συνταγματολόγος και πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι ανεμβολίαστοι έχουν στερηθεί την άσκηση κάποιων ελευθεριών σε κάποιους χώρους, κάτι που είχαμε αποστερηθεί και αποστερούμασταν όλοι κατά την διάρκεια της πανδημίας, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο».

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη στην ΕΡΑ ο κ. Μανιτάκης πρόσθεσε ακόμη ότι «κάνουμε μια στάθμιση συγκρουόμενων αγαθών, εάν η απαγόρευση στους κλειστούς χώρους είναι επιβεβλημένη να γίνει ενόψει του κινδύνου που συνεπάγεται η είσοδός τους σε αυτόν τον χώρο».

Εξήγησε ειδικότερα ότι «έχει το δικαίωμα να πάει στο θέατρο κάποιος, αλλά αν δεν εμβολιασμένος —επειδή θέτει σε κίνδυνο, διαπιστωμένα από τις επιστημονικές επιτροπές, την ζωή των άλλων ανθρώπων— είναι δικαιολογημένο και συνταγματικά θεμιτό το περιοριστικό μέτρο».

Για την πιθανότητα να επιβληθεί το μέτρο της επίδειξης ενός rapid test για την είσοδο στα σουπερμάρκετ, ο κ. Μανιτάκης είπε πως, εάν η επιτροπή επιστημόνων δικαιολογήσει ότι επιβάλλεται η λήψη ενός τέτοιου μέτρου γιατί υπάρχει μια μεγαλύτερη εστία μόλυνσης, τότε αυτό είναι συνταγματικό.

Αναφορικά με τους μαθητές τους οποίους οι αρνητές γονείς δεν στέλνουν στο σχολείο, ο κ. Μανιτάκης τόνισε, όπως αναφέρει το ertnews.gr , πως η σχολική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι την τρίτη Γυμνασίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!