Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μανιτάκης: Συνταγματική η απαγόρευση εισόδου σε ανεμβολίαστους εργαζομένους
[Protagon]: Μανιτάκης: Συνταγματική η απαγόρευση εισόδου σε ανεμβολίαστους εργαζομένους

[Protagon]: Μανιτάκης: Συνταγματική η απαγόρευση εισόδου σε ανεμβολίαστους εργαζομένους

Νόμιμο και συνταγματικό είναι σύμφωνα μμε τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και πρώην υπουργό, Αντώνη Μανιτάκη, το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στον χώρο εργασίας σε εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Είναι θεμιτό οποιοδήποτε μέτρο απαιτείται για την προστασία της δημόσιας Υγείας και το οποίο βρίσκει έρεισμα και στις γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής των Ειδικών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης σε δηλώσεις του στο «Πρώτο Πρόγραμμα», χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ακραία την απόλυση εργαζομένου που αρνούνται να εμβολιαστούν

«Ακραίο μέτρο η απόλυση. Δεν είναι ούτε αναγκαίο, ούτε νόμιμο», δήλωσε εκτιμώντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές, όπως για παράδειγμα η μετάθεση των ανεμβολίαστων σε θέσεις όπου δεν έρχονται σε επαφή με το κοινό, ή να τεθούν σε αργία και να τους επιβληθεί στέρηση μισθού.

Στον αντίποδα, υπογράμμισε, η υποχρέωση εμβολιασμού μπορεί να τεθεί ως όρος για την πρόσληψη ενός εργαζόμενου.

Ο καθηγητής Μανιτάκης επανέλαβε εξάλλου τη θέση ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος, όπως και νόμιμη θα είναι ενδεχόμενη απόφαση επιχειρηματιών – ιδιοκτητών καταστημάτων να απαγορεύσουν την είσοδο σε πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Νομιμοποιείται να θέσει ένας ιδιοκτήτης τέτοιον περιορισμό, καθώς αφορά προφανείς λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας και της φήμης της επιχείρησης του, καθώς και προστασίας και των υπολοίπων πελατών», εξήγησε, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του ιού δικαιολογούν απολύτως την απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε καταστήματα, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!