Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μάνφρεντ Βέμπερ: Ο Μακρόν είναι το θετικό υπόδειγμα σε όλη την ΕΕ, η Μέρκελ όμως…
[Protagon]: Μάνφρεντ Βέμπερ: Ο Μακρόν είναι το θετικό υπόδειγμα σε όλη την ΕΕ, η Μέρκελ όμως…

[Protagon]: Μάνφρεντ Βέμπερ: Ο Μακρόν είναι το θετικό υπόδειγμα σε όλη την ΕΕ, η Μέρκελ όμως…

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεν είναι τυχαία προσωπικότητα στη Γερμανία, ούτε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος αρχικά για την προεδρία της Κομισιόν —θέση που τελικά έχασε λόγω των «σκληρών» θέσεών του– ο βαυαρός πολιτικός δεν μασάει τα λόγια του. Και σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» απαιτεί από την Άνγκελα Μέρκελ «καθαρές κουβέντες» στήριξης της Ελλάδας σε αυτήν την κρίση με την Τουρκία του Ερντογάν.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τον Μάρτιο ότι η Ευρώπη δεν εκβιάζεται», λέει μεταξύ άλλων ο Βέμπερ στον Γιώργο Παππά, ανταποκριτή των «Νέων» στο Βερολίνο, για να συνεχίσει: «Οι απειλές του Ερντογάν αναφορικά με το Σύμφωνο για το Προσφυγικό από τις αρχές του χρόνου δεν είναι πλέον πειστικές. Το γεγονός ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως πολιτικό όπλο είναι απαράδεκτο. Πρέπει να τερματίσει την πολιτική απειλών. Εάν συνεχίσει, θα υπάρξουν συνέπειες από την πλευρά της Ευρώπης».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο, έχουν οι επικρίσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ στην προσέγγιση του Βερολίνου στην ελληνο-τουρκική κρίση, ιδίως του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Ο Ερντογάν είναι προφανώς στο εσωτερικό της χώρας του υπό μεγάλη πίεση και παίζει ξανά το γνωστό χαρτί, να αναζητά στο εξωτερικό τον εχθρό. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Αλλά για να αντιμετωπιστεί θεωρώ καθοριστικό το μήνυμα ότι τα ελληνικά συμφέροντα είναι ευρωπαϊκά συμφέροντα. Ο Ερντογάν πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κινείται εναντίον της Ελλάδας, να δείχνει επιθετικότητα, χωρίς να στέκεται το σύνολο της ΕΕ στο πλευρό της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!