Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Μακρόν και Ντράγκι συμμαχούν για ενίσχυση του Ταμείου Ανάκαμψης
[Protagon]: Μακρόν και Ντράγκι συμμαχούν για ενίσχυση του Ταμείου Ανάκαμψης

[Protagon]: Μακρόν και Ντράγκι συμμαχούν για ενίσχυση του Ταμείου Ανάκαμψης

Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που έγινε εξ αποστάσεως την περασμένη εβδομάδα ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε να δοθεί κεντρικά από την Κομισιόν περαιτέρω δημοσιονομική ώθηση με σκοπό την τελική υπέρβαση των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία στα κράτη-μέλη της Ενωσης.

Η πρόταση του Μακρόν αφορά επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης με κεφάλαια 750 δισ. ευρώ και δεν έγινε τυχαία αυτή τη χρονική στιγμή, αφού και τα υγειονομικά δεδομένα είναι παντού δυσάρεστα και το πρότζεκτ εμβολιασμού των Ευρωπαίων σέρνεται και τα lockdown πλήττουν βαριά τις εθνικές οικονομίες.

Η πρώτη απάντησή μας στην πανδημία δόθηκε πέρσι, μετά το ξέσπασμα του πρώτου κύματος, είπε ο γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής.

Και συμπλήρωσε ότι έπειτα από το δεύτερο και από το τωρινό τρίτο κύμα, ε, «μάλλον πρέπει κάτι να προσθέσουμε σε εκείνη την πρώτη απάντησή μας».

Ενέπλεξε και τις ΗΠΑ στις δηλώσεις του ο Μακρόν, αφού μνημόνευσε το πακέτο τού 1,9 τρισ. δολαρίων που έριξε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην αμερικανική οικονομία ως επιχείρημα υπέρ των δικών του απόψεων. Ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι το χάσμα μεταξύ των δύο πρότζεκτ ανάκαμψης, του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού, είναι ανησυχητικό και υποδηλώνει την ανάγκη για ευρωπαϊκή αντίδραση.

Οπωσδήποτε το αμερικανικό προηγούμενο πιέζει την ευρωπαϊκή ηγεσία, την Κομισιόν και τις κυβερνήσεις στο Βερολίνο και στο Παρίσι, αφού αντικειμενικώς οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει την Ευρώπη όχι μόνο όσον αφορά την ταχύτητα διάθεσης των αντικορονοϊκών εμβολίων, αλλά και ως προς το μέγεθος των δημοσιονομικών ανακλαστικών τους στα οικονομικά ερεθίσματα της κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!