Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μακρόν για το χαστούκι: Μεμονωμένο περιστατικό, να μην πάρουν τον έλεγχο οι ακραίοι
[Protagon]: Μακρόν για το χαστούκι: Μεμονωμένο περιστατικό, να μην πάρουν τον έλεγχο οι ακραίοι

[Protagon]: Μακρόν για το χαστούκι: Μεμονωμένο περιστατικό, να μην πάρουν τον έλεγχο οι ακραίοι

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε την Τρίτη, όταν τον χαστούκισε ένας άνδρας , ως «μεμονωμένο περιστατικό».

«Πρέπει να δούμε το περιστατικό αυτό στις σωστές διαστάσεις του, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», είπε ο Μακρόν στη γαλλική εφημερίδα Le Dauphine Libere. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ακραία βίαιους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο του δημόσιου διαλόγου, δεν το αξίζουν», πρόσθεσε.

«Δεν θα ήθελα μεμονωμένα πρόσωπα ή άνθρωποι που κλίνουν προς τα άκρα να μπορούν, με οιονδήποτε τρόπο, να μας κάνουν να ξεχνάμε τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε ο γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως αυτού του είδους η επίθεση δεν θα τον σταματήσει.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη νοτιοανατολική Γαλλία, ένας νεαρός χαστούκισε τον γάλλο πρόεδρο, μια άνευ προηγουμένου βίαιη ενέργεια που προκάλεσε την αγανάκτηση όλης της πολιτικής τάξης, σε μια χώρα ολοένα και πιο νευρική ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο διακρίνεται ο γάλλος πρόεδρος, σε επίσκεψη στο Τεν λ’ Ερμιτάζ, να πλησιάζει σε ένα πλήθος που έχει συγκεντρωθεί πίσω από μεταλλικά κιγκλιδώματα, κατόπιν να έχει σύντομη συνομιλία με έναν άνδρα που φοράει χακί μπλουζάκι, έχει μαύρα γένια και μακριά μαλλιά.

Ο άνδρας μοιάζει να τον χτυπάει, στη συνέχεια, στο πρόσωπο, με το περιβάλλον του Μακρόν να κάνει λόγο για μια «απόπειρα χαστουκιού».

Στο ίδιο βίντεο, λίγο πριν από το χαστούκι, ακούγεται η κραυγή “Montjoie, Saint-Denis!”, όπως και το “A bas la macronie” (Κάτω ο μακρονισμός).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!