Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Το μακρύ χέρι της Μόσχας στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τα 12 μίλια
[Protagon]: Το μακρύ χέρι της Μόσχας στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τα 12 μίλια

[Protagon]: Το μακρύ χέρι της Μόσχας στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τα 12 μίλια

Μια δήλωση που έχει τη δική της σημασία ενώ η χώρα μας βρίσκεται σε μια ολοένα και κλιμακούμενη ένταση με την Τουρκία και διεξάγει, ύστερα από πολλά χρόνια, ενεργή διπλωματία, έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη θέση του Κρεμλίνου για τα χωρικά ύδατα και την πρόθεση (εδώ ) της Ελλάδας για επέκτασή τους προς Δυσμάς στα 12 μίλια.

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, σε ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook , δημοσιεύει δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, σχετικά με τη θέση της Μόσχας για τα χωρικά.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Η Ρωσία υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και η θέση της βασίζεται σε διεθνή νομικά πρότυπα που περιλαμβάνονται σε αυτό το έγγραφο. Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το εύρος των χωρικών του υδάτων έως όριο που δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια, μετρούμενο από γραμμές βάσης που καθορίζονται σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, χώρες, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, καθορίζουν μια στενότερη χωρική θάλασσα. Προχωρούμε με την υπόθεση ότι σε αυτό το ζήτημα τα κράτη καθοδηγούνται από την κοινή λογική και λαμβάνουν υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες μιας περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!