Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Λογαριασμοί ρεύματος: Ανεξαρτήτως παρόχου η επιδότηση – επιπλέον έκπτωση μέχρι 600 kWh/μήνα
[Protagon]: Λογαριασμοί ρεύματος: Ανεξαρτήτως παρόχου η επιδότηση – επιπλέον έκπτωση μέχρι 600 kWh/μήνα

[Protagon]: Λογαριασμοί ρεύματος: Ανεξαρτήτως παρόχου η επιδότηση – επιπλέον έκπτωση μέχρι 600 kWh/μήνα

Επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας με το ποσό των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κατανάλωσης κάθε μήνα, προβλέπει το σχέδιο για την προστασία των καταναλωτών που τίθεται σε εφαρμογή με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η στήριξη -διευκρινίζεται στη σχετική ανακοινωση του υπουργείου Ενέργειας- αφορά όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, ανεξαρτήτως παρόχου με τον οποίον είναι συμβεβλημένοι, ενώ σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, θα επεκταθεί η εκπτωτική πολιτική που ήδη ισχύει, καλύπτοντας πλήρως τις ανατιμήσεις που θα είχε ένα μέσο νοικοκυριό με κατανάλωση έως 600 kWh ανά μήνα.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε επίσης διευκρινίσει ότι τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα αφορούν όλες τις εταιρείες ενεργείας, όχι μόνο τη ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι με την επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ουσιαστικά απορροφάται το σύνολο της αύξησης στα τιμολόγια.

Από τον επόμενο μήνα το ύψος της στήριξης θα εμφανίζεται σε διακριτή γραμμή στους λογαριασμούς ρεύματος προκειμένου να γίνεται εύκολα αντιληπτό από όλους τους πολίτες.

Οπως υπογραμμίζεται από το υπουργείο Ενέργειας, με τον τρόπο αυτόν θα αντισταθμιστεί σχεδόν το σύνολο των εκτιμώμενων ανατιμήσεων έως το τέλος του έτους για ένα μέσο νοικοκυριό.

Για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή της ΡΑΕ και όλων των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!