Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Λύματα: Αύξηση 260% του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, 219% στην Αττική
[Protagon]: Λύματα: Αύξηση 260% του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, 219% στην Αττική

[Protagon]: Λύματα: Αύξηση 260% του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, 219% στην Αττική

Αυξήθηκε το ιικό φορτίο του κορονοϊού στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά αυξητικές μεταβολές κυμάνθηκαν από 34% στη Λάρισα έως 260% στη Θεσσαλονίκη, ενώ οριακή κρίνεται από τους ειδικούς η αύξηση 24% στο Ρέθυμνο.

Πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν μόνο σε δύο από τις δώδεκα περιοχές του Εθνικού Δικτύου Λυμάτων, και συγκεκριμένα στον Βόλο (68%) και στο Ηράκλειο (74%).

Η μεταβολλές στο ιικό φορτίο ανά περιφέρεια

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε στατιστικά σημαντική αύξηση (219%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το ιικό φορτίο στα λύματα βρίσκεται πλέον σε υψηλά επίπεδα.

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (260%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Η αυξητική τάση του ιικού φορτίου ήταν έντονη στις αρχές της τελευταίας εβδομάδας, ενώ στη συνέχεια ομαλοποιήθηκε.

Λάρισα: Παρατηρήθηκε περαιτέρω αύξηση 34% στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε μείωση 68% στα επίπεδα του ιικού φορτίου στο Βόλο.

Ηράκλειο: Στην πόλη του Ηρακλείου καταγράφηκε μείωση 74% του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών. Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης συνεχίζει να χαρακτηρίζεται μέτρια προς σχετικά υψηλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!