Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Lamda Development – TAIΠΕΔ: Επεσαν οι υπογραφές για το Ελληνικό – ξεκινούν τα έργα
[Protagon]: Lamda Development – TAIΠΕΔ: Επεσαν οι υπογραφές για το Ελληνικό – ξεκινούν τα έργα

[Protagon]: Lamda Development – TAIΠΕΔ: Επεσαν οι υπογραφές για το Ελληνικό – ξεκινούν τα έργα

Επεσαν την Παρασκευή οι υπογραφές για τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Lamda Development, με την εταιρεία να καταβάλει την πρώτη δόση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, του τιμήματος 915 εκατ. ευρώ, όπως την εγγυητική επιστολή 347 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, που εκπροσωπεί το Δημόσιο και της Lamda Development στην οποία έχει παραχωρηθεί η έκταση για 99 χρόνια.

Τη μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» υπέγραψαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου του Αγίου Κοσμά και την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης.

Το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ και επιπλέον, παρέλαβε την εγγυητική επιστολή πιστούμενου τιμήματος μέγιστου ποσού 347.191.349 ευρώ.

«Αποστολή εξετελέσθη», έγραψε στο Twitter o υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, στη λεζάντα της selfie με τον CEO της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Πλέον τον Ιούλιο αναμένονται οι πρώτοι διαγωνισμοί για την υλοποίηση έργων υποδομής συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ.

Στις 7 Ιουλίου η Lamda θα παρουσιάσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια του πρώτου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του Marina Tower που θα είναι και ένας από τους μεγαλύτερους πράσινους ουρανοξύστες στον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!