Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Λαγκάρντ: Τα 750 δισ. ευρώ μπορεί να μην είναι αρκετά
[Protagon]: Λαγκάρντ: Τα 750 δισ. ευρώ μπορεί να μην είναι αρκετά

[Protagon]: Λαγκάρντ: Τα 750 δισ. ευρώ μπορεί να μην είναι αρκετά

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να αυξηθεί περαιτέρω το ποσό των ομολόγων που θα αγοράσει η ΕΚΤ από την αγορά η επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε άρθρο της που δημοσιεύεται την Παρασκευή σε σειρά ευρωπαϊκών εφημερίδων η πρόεδρος της ΕΚΤ επισημαίνει: «είμαστε απολύτως έτοιμοι να αυξήσουμε το μέγεθος των προγραμμάτων μας για την αγορά στοιχείων ενεργητικού και να προσαρμόσουμε τη σύνθεσή τους, όσο χρειαστεί και για όσο χρειαστεί. Θα διερευνήσουμε όλες τις επιλογές και όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να στηρίξουμε την οικονομία ώστε να ξεπεράσει αυτήν τη διαταραχή».

Η ίδια προειδοποιεί ότι «η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη θα μειωθεί σημαντικά και οι δημόσιες πολιτικές δεν μπορούν να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη”.

Η Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαιώνει ότι «η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της εντολής της για να βοηθήσει τη ζώνη του ευρώ να ξεπεράσει αυτήν την κρίση, επειδή η ΕΚΤ υπηρετεί τους ευρωπαίους πολίτες».

Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η ΕΚΤ αποφάσισε την Τετάρτη το νέο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω πανδημίας με συνολικό ύψος 750 δισ. ευρώ και διάρκεια μέχρι το τέλος του έτους, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι δημόσιες πολιτικές το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διασφαλίσουν ότι η κάμψη της δραστηριότητας δεν θα διαρκέσει περισσότερο και δεν θα έχει μεγαλύτερο βάθος από όσο χρειάζεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!