Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η κρίση και ο πληθωρισμός σπρώχνουν τους Τούρκους στο Bitcoin
[Protagon]: Η κρίση και ο πληθωρισμός σπρώχνουν τους Τούρκους στο Bitcoin

[Protagon]: Η κρίση και ο πληθωρισμός σπρώχνουν τους Τούρκους στο Bitcoin

Από τη στιγμή που το πραγματικό νόμισμα δεν προσφέρει πλέον κάποια ασφάλεια, οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να στρέφονται στα κρυπτονομίσματα, όχι μόνο για να είναι μέσα στο ρεύμα των καιρών, αλλά και να ισοσκελίσουν τις απώλειες που έχουν από το πραγματικό νόμισμα.

Η πτώση της τουρκικής λίρας τα τελευταία χρόνια έναντι του δολαρίου και του ευρώ είναι καταγεγραμμένη παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κεντρικής Τράπεζας να την περιορίσει. Τα συναλλαγματικά αποθέματα έχουν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το εθνικό νόμισμα έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει.

Από την άλλη, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει αλλάξει τέσσερις διοικητές κεντρικής Τράπεζας σε λιγότερο από δύο χρόνια – οι δύο τελευταίες αλλαγές ήταν αιφνιδιαστικές, κυριολεκτικά με μεταμεσονύκτιες αποφάσεις.

Κινήσεις τέτοιου είδους περιορίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση. Κανένας δεν φαίνεται να πιστεύει ότι ο πληθωρισμός είναι στο 16% όπως έγινε γνωστό για τον μήνα Μάρτιο: ανεπισήμως είναι πολύ ψηλότερα και αυτό φαίνεται καθημερινά στο πορτοφόλι των μη προνομιούχων.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες πολλοί -κυρίως νέοι- στρέφονται στα κρυπτονομίσματα, γράφει ο Guardian , τα οποία αν μη τι άλλο μπορεί να προσφέρουν μία κάποια ασπίδα προστασίας έναντι του πληθωρισμού. Οσοι, πάλι δεν συναλλάσσονται με Bitcoin ή με αλλά ψηφιακά πορτοφόλια αναζητούν μανιωδώς πληροφορίες για αυτά, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Google.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!