Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: «Κρατώ τους λαθρεπιβάτες απ’ έξω αλλά χρειάζομαι άμεσα βοήθεια»
[Protagon]: «Κρατώ τους λαθρεπιβάτες απ’ έξω αλλά χρειάζομαι άμεσα βοήθεια»

[Protagon]: «Κρατώ τους λαθρεπιβάτες απ’ έξω αλλά χρειάζομαι άμεσα βοήθεια»

Τον έλληνα καπετάνιο του τάνκερ «Nave Andromeda», το οποίο βρέθηκε την περασμένη Κυριακή υπό την απειλή πειρατείας από λαθρεπιβάτες στα ανοιχτά των αγγλικών ακτών, επαινούν οι Βρετανοί αλλά και η πλοιοκτήτρια εταιρεία για την ψυχραιμία που επέδειξε τις 10 ώρες που διήρκεσε η απειλή. Χαρακτηρίζουν «υποδειγματική» την αντίδρασή του.

Ο καπετάνιος κλειδώθηκε στη γέφυρα και κράτησε τον έλεγχο του πλοίου στα ανοικτά της Νήσου Γουάιτ, λίγα μίλια από το λιμάνι του Σαουθάμπτον, όπου κατευθυνόταν, πριν επέμβουν βρετανοί κομάντος και συλλάβουν τους λαθρεπιβάτες οι οποίοι θεωρείται βέβαιο ότι επιβιβάστηκαν στο Λάγκος, της Νιγηρίας.

Οι επτά λαθρεπιβάτες απειλούσαν να σκοτώσουν το πλήρωμα και να καταλάβουν το πλοίο. Ο καπετάνιος κάλεσε τις βρετανικές αρχές ζητώντας βοήθεια και όταν έφτασε η στιγμή, κράτησε σταθερό το μήκους 228 μέτρων πλοίο επιτρέποντας στους 16 κομάντος των ειδικών δυνάμεων να κατέβουν με σχοινιά στο κατάστρωμα από ελικόπτερα και να συλλάβουν τους επίδοξους πειρατές, οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους αιχμηρά αντικείμενα.

Σύμφωνα με την Telegraph , ο καπετάνιος είπε στην επικοινωνία του με το βρετανικό Λιμενικό ότι προσπαθούσε τους κρατήσει ψύχραιμους αλλά οι εισβολείς είχαν καταφέρει να ανέβουν πέντε ορόφους και βρίσκονταν έξω από τη γέφυρα του πλοίου όπου είχε οχυρωθεί. Σημειωτέον ότι στα σύγχρονα τάνκερ η γέφυρα μπορεί να ασφαλίζεται από μέσα και ο καπετάνιος να κινεί κανονικά το σκάφος όσο δεν απειλείται το μηχανοστάσιο του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!