Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο κρατικός μηχανισμός των ΗΠΑ κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστό!
[Protagon]: Ο κρατικός μηχανισμός των ΗΠΑ κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστό!

[Protagon]: Ο κρατικός μηχανισμός των ΗΠΑ κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστό!

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ κινδυνεύει να ξεμείνει από κεφάλαια! Την είδηση μετέδωσε από την Ουάσιγκτον ο ανταποκριτής της Corriere della Sera Τζουζέπε Σαρκίνα, με όλες τις λεπτομέρειες. Οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές απέρριψαν το μέτρο που θα χρηματοδοτούσε τον κρατικό μηχανισμό τουλάχιστον μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ συγχρόνως αύξησαν το ανώτατο όριο του δημοσίου χρέους μέχρι και το τέλος του 2022. Θεωρητικώς, είπε ο ανταποκριτής, υπάρχει κάποιο περιθώριο ώστε να αποφευχθεί το φιάσκο, αφού το οικονομικό έτος ξεκινά την 1η Οκτωβρίου.

Τι σημαίνουν αυτά; Οτι οι Ρεπουμπλικανοί εφέτος μετέτρεψαν σε πεδίο αντιπαράθεσης μία παραδοσιακώς προωθούμενη συμφωνία, επειδή πρέπει να φαίνεται ότι αντιδρούν στα «σπάταλα» νομοσχέδια των Δημοκρατικών. Κατάφεραν πάντως να δημιουργήσουν έναν μπαμπούλα, το φάσμα της αθέτησης χρέους απέναντι σε κάθε είδους δικαιούχους είσπραξης ποσών από το «κεντρικό» αμερικανικό κράτος.

Πόσο πολιτική ήταν η άρνηση συμβιβασμού των Ρεπουμπλικανών φαίνεται από τις δηλώσεις τού επικεφαλής των στη Γερουσία, του Μιτς ΜακΚόνελ: «Η δικομματική συναίνεση δεν είναι ένας διακόπτης που ανοιγοκλείνει κατόπιν εντολής. Οι Δημοκρατικοί θέλουν τη συγκατάθεσή μας όταν πρόκειται να χρεώσουμε τη χώρα, κατόπιν όμως θέλουν να δαπανήσουν μόνοι τους τα χρήματα των φορολογουμένων».

Οσοι νομίμως δικαιούνται να εισπράξουν χρήμα από το αμερικανικό κράτος –και τώρα μπορεί και να μην το εισπράξουν- είναι, εννοείται, εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα, αλλά και προμηθευτές του, αγοραστές ομολόγων του, και διάφοροι άλλοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!