Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κοζάνη: Εκτροφέας μινκ θετικός στον κορονοϊό – τεστ σε όλες τις φάρμες
[Protagon]: Κοζάνη: Εκτροφέας μινκ θετικός στον κορονοϊό – τεστ σε όλες τις φάρμες

[Protagon]: Κοζάνη: Εκτροφέας μινκ θετικός στον κορονοϊό – τεστ σε όλες τις φάρμες

Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες αρχές η είδηση ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό εκτροφέας γουνοφόρων ζώων στην περιοχή του δήμου Βοΐου Κοζάνης.

Κλιμάκιο της κτηνιατρικής υπηρεσίας μετέβη στην φάρμα εκτροφής των μινκ για την διερεύνηση του περιστατικού. Στην φάρμα βρέθηκαν κάποια νεκρά ζώα, ενώ άλλα φέρουν συμπτώματα. Το κλιμάκιο θα προβεί στην εξέταση των ζώων για να διαπιστώσει τα αίτια.

Στο μευταξύ, rapid test όπως αποφασίστηκε, θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους εκτροφείς βιζόν, με εντολή του ΕΟΔΥ, όπως είχε ανακοινωθεί από τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας. Τα τεστ πραγματοποιούνται την Πέμπτη στην Καστοριά και την Παρασκευή στην Κοζάνη.

Ο εκτροφέας που είναι θετικός στον κορονοϊό, παραμένει σε καραντίνα εδώ και μέρες, καθώς προέβη σε τεστ μετά από συμπτώματα που είχε τις προηγούμενες ημέρες.

Ερευνες για κορονοϊό στα μινκ πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες.

Στη Δανία , διατάχθηκε η θανάτωση 15 εκατομμυρίων μινκ καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν μολύνει περισσότερα από 200 άτομα με μεταλλαγμένο κορονοϊό, ο οποίος αποτελεί απειλή για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Στη Δανία, τα πρώτα κρούσματα σε τρεις φάρμες βιζόν εμφανίστηκαν τον Ιούνιο. Οι δανικές Αρχές διέταξαν αρχικά ό,τι είχαν κάνει νωρίτερα οι ολλανδικές: Τη θανάτωση όλων των ζώων στις μολυσμένες φάρμες. Ομως, στις αρχές Ιουλίου αποφάσισαν ότι όποιο εκτροφείο είχε μολυσμένα με κορονοϊό ζώα, απλώς να απομονώνεται, χωρίς να σκοτώνονται τα βιζόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!