Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Κώστας Τασούλας: «Εμβολιασθείτε άφοβα για να ολοκληρωθεί η πορεία προς την ελευθερία»
[Protagon]: Κώστας Τασούλας: «Εμβολιασθείτε άφοβα για να ολοκληρωθεί η πορεία προς την ελευθερία»

[Protagon]: Κώστας Τασούλας: «Εμβολιασθείτε άφοβα για να ολοκληρωθεί η πορεία προς την ελευθερία»

Μήνυμα προτροπής προς του πολίτες να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό τον εμβολιασμό τους, απηύθυνε από το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

«Τιμήσαμε για μία ακόμη χρονιά τη μνήμη των 22 κατοίκων του Κεφαλοβρύσου, παιδιών, γυναικών, ιερέων, κτηνοτρόφων, οι οποίοι κάηκαν ζωντανοί από την απίστευτη θηριωδία των ναζιστικών στρατευμάτων», είπε στην αρχή της δήλωσής του ο κ. Τασούλας με αφορμή τον επίσημο εορτασμό μνήμης της επετείου των 78 χρόνων των καέντων και εκτελεσθέντων κατοίκων του χωριού από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούλιο του 1943.

«Αυτό το αδιανόητο για τα δικά μας μάτια γεγονός, στην Ήπειρο και στα Γιάννενα», υπενθύμισε, «επαναλήφθηκε και σε άλλες περιοχές και σε άλλα χωριά. Είναι γνωστά στους Γιαννιώτες αυτά τα χωριά, είναι οι Λιγκιάδες, είναι η Μουσιωτίτσα, είναι πολλά άλλα χωριά τα οποία υπέστησαν αυτή την απίστευτη κτηνωδία.

»Η απελευθέρωση, συνεπώς, η οποία ήρθε στη χώρα μας με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήρθε με δυσκολία και με θυσίες πολλών χιλιάδων ανθρώπων».

Σήμερα, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, «διεκδικούμε μία άλλη ελευθερία εναντίον ενός άλλου εχθρού. Αρχικά, αυτός ο εχθρός ήταν μία άγνωστη, καινούργια νόσος, την οποία αντιμετωπίσαμε με επιτυχία κλεισμένοι στα σπίτια μας και σε μία πρωτοφανή απομόνωση. Έπειτα, κι επειδή ακριβώς κερδήθηκε χρόνος, η επιστήμη έκανε σημαντικά και γρήγορα βήματα και έχουμε το πιο βασικό, το πιο ισχυρό και το πιο αποτελεσματικό όπλο εναντίον αυτής της πανδημίας, που είναι το εμβόλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!