Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κορoνοϊός: Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου
[Protagon]: Κορoνοϊός: Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου

[Protagon]: Κορoνοϊός: Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την παραλαβή των υπό δοκιμή ακόμη εμβολίων για τον κορoνοϊό από τη χώρα μας έδωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός Υγείας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη ζωντανή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Παρασκευής, σημείωσε πως η Ελλάδα θα ξεκινήσει την παραλαβή των πρώτων δόσεων εμβολίου από τον Δεκέμβριο.

Όπως είπε ο υφυπουργός, η Ελλάδα συμμετέχει στην πρώτη συμφωνία που έχει υπογραφεί με την AstraZeneca.

Την ίδια εκτίμηση είχε κάνει o ίδιος και νωρίτερα την Παρασκευή μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, οι παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσουν μετά τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει γίνει με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η πρώτη σύμβαση που διαπραγματεύθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξ ονόματος των κρατών-μελών της ΕΕ με φαρμακευτική εταιρεία τέθηκε σε ισχύ στις 27 Αυγούστου με την επίσημη υπογραφή μεταξύ της AstraZeneca και της Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Η σύμβαση θα επιτρέψει την αγορά εμβολίου κατά της Covid-19 για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και τη δωρεά σε χώρες με χαμηλότερο και μεσαίο εισόδημα ή την αποστολή προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέσω της σύμβασης, θα αγοραστούν συνολικά για όλα τα κράτη-μέλη 300.000.000 δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, με δυνατότητα για επιπλέον 100.000.000 δόσεις, που θα διανεμηθούν αναλογικά με βάση τον πληθυσμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!