Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κορονοϊός: Θα χρειαζόμαστε και πού το πιστοποιητικό εμβολιασμού;
[Protagon]: Κορονοϊός: Θα χρειαζόμαστε και πού το πιστοποιητικό εμβολιασμού;

[Protagon]: Κορονοϊός: Θα χρειαζόμαστε και πού το πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Γιατί δεν είχαμε ποτέ πιστοποιητικό για το εμβόλιο της γρίπης που κάνουμε κάθε χρόνο και θα έχουμε για του κορονοϊού; «Οσοι ζήτησαν πιστοποιητικό για το εμβόλιο της γρίπης, το πήραν την ίδια στιγμή από τον γιατρό τους. Γενικά όμως είναι κάτι που δεν το ζητούν όσοι εμβολιάζονται. Το πιστοποιητικό για τον κορονοϊό που χορηγούν τα νοσοκομεία, το δίνουν επίσης μόνο σε όποιον το ζητήσει», εξηγεί στο Protagon ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κλινικός ιολόγος, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό.

Τα πιστοποιητικά των εμβολίων δεν είναι καινούργιο θέμα. Απλώς τώρα γίνονται ευρύτερα γνωστά λόγω της πανδημίας.

Στη Βρετανία, για παράδειγμα, για να έχεις ως γιατρός πρόσβαση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, «θα πρέπει να πιστοποιήσεις ότι έχεις κάνει το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β, κάτι που η ελληνική νομοθεσία δεν απαιτεί, ενώ εδώ και χρόνια κάποιες χώρες επιτρέπουν την είσοδο σε πολίτες αφότου πρώτα έχουν εμβολιαστεί και φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση», λέει ο κ. Μαγιορκίνης.

Μάλιστα, η ζήτηση από τους πολίτες για την απόδειξη του εμβολιασμού τους είναι εκ των προτέρων τόσο αυξημένη, που το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει ηλεκτρονική πλατφόρμα, από όπου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πιστοποιητικό τους.

«Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Ιανουάριο, ακόμη και αν το εν λόγω πιστοποιητικό δεν προβλέπεται να ζητηθεί από κάποια υπηρεσία», ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!