Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κορονοϊός: Προσοχή στις μετακινήσεις φοιτητών συστήνει ο Ιατρικός Σύλλογος
[Protagon]: Κορονοϊός: Προσοχή στις μετακινήσεις φοιτητών συστήνει ο Ιατρικός Σύλλογος

[Protagon]: Κορονοϊός: Προσοχή στις μετακινήσεις φοιτητών συστήνει ο Ιατρικός Σύλλογος

Να μην ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες στα πατρικά τους όσοι φοιτητές σπουδάζουν σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, ειδικά εάν στον τόπο τους δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορονοϊού, συστήνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), μετά την ανακοίνωσης της κυβέρνησης την Τρίτη, για αναστολή της λειτουργίας σχολείων όλων των βαθμίδων, ΙΕΚ, πανεπιστημίων και φροντιστηρίων για 14 ημέρες.

«Εάν φοιτούν σε πόλεις και περιοχές όπου έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα κορονοϊού όπως είναι η Αθήνα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη, να αποφύγουν να ταξιδέψουν αυτές τις μέρες στα πατρικά τους σπίτια αν αυτά βρίσκονται σε περιοχές χωρίς κρούσματα. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η πιθανή διασπορά του κορωνοϊού στα μέρη αυτά. Επίσης, εάν στα πατρικά τους υπάρχουν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών ή και ασθενείς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, είναι επίσης προτιμότερο να μην μεταβούν σε αυτά για να τους προστατεύσουν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ.

Εκδρομές στην Τουρκία

Την ίδια στιγμή ο ΠΙΣ εκφράζει την ανησυχία του για την επιμονή της Τουρκίας να μην ανακοινώνει κρούσματα. Δεδομένου ότι στα ανατολικά σύνορά της, ειδικά με το Ιράν, μαίνεται εδώ και εβδομάδες επιδημία του Covid-19 με εκατοντάδες νεκρούς, ο ΠΙΣ θεωρεί απίθανο να μην υπάρχουν κρούσματα στη γείτονα.

Συστήνει ως εκ τούτου σε ιατρικό προσωπικό και πολίτες να θεωρούν την Τουρκία χώρα προέλευσης υψηλού κινδύνου, όπως αυτήν την στιγμή είναι δυστυχώς και η δοκιμαζόμενη Ιταλία, και να αντιμετωπίζουν ανάλογα κάθε ταξιδιώτη ή διερχόμενο από αυτήν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!