Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Κορονοϊός: Πώς το Ισραήλ συγκράτησε τη μόλυνση
[Protagon]: Κορονοϊός: Πώς το Ισραήλ συγκράτησε τη μόλυνση

[Protagon]: Κορονοϊός: Πώς το Ισραήλ συγκράτησε τη μόλυνση

Πώς κατάφερε το Ισραήλ να συγκρατήσει την εξάπλωση του κορονοϊού; Το θέμα απασχολεί τον διεθνή Τύπο αφού οι θάνατοι από το ντόμινο της ίωσης είναι λίγοι στη χώρα της Μέσης Ανατολής, λιγότεροι από 250, και έχουν σημειωθεί σε έναν πληθυσμό 9 εκατομμυρίων.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με το Ισραήλ, οι νεκροί είναι περίπου 18 χιλιάδες. Στην αμερικανική μεγαλούπολη, πάντως, η πυκνότητα έχει παίξει τον ρόλο της στη μετάδοση της ίωσης, αλλά και εντός του Ισραήλ υπάρχει το φαινόμενο της συγκατοίκησης σε μικρό οίκημα πολλών ατόμων

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel, τρεις παράγοντες ήταν οι καθοριστικοί στον αγώνα κατά της πανδημίας: η ταχύτητα της λήψης των περιοριστικών μέτρων, όταν ήταν αρκετά νωρίς, η αποδοτικότητα του συστήματος υγείας και η συμπεριφορά του πληθυσμού.

Eνα άλλο από τα ισραηλινά media, η Jerusalem Post, εστιάζει σε αυτήν την τελευταία παράμετρο, τη λαϊκή προσαρμοστικότητα. Η πλειονότητα των πολιτών, λέει, ακολούθησε και τήρησε κατά γράμμα τις οδηγίες της κυβέρνησης όχι επειδή συνέβη κάποιο θαύμα, αλλά επειδή οι Ισραηλινοί είναι εξοικειωμένοι με τις εθνικές κρίσεις. Η ασφάλεια για αυτούς είναι πάντα πολύ σοβαρή υπόθεση, πρωταρχικής σημασίας. Είναι συνηθισμένοι να υπακούουν στις εντολές και να συνεργάζονται με τις αρχές: όταν, λόγου χάρη, ένας Ισραηλινός βλέπει ένα δέμα παρατημένο ή κάποια ύποπτη κίνηση, σπεύδει να το αναφέρει αμέσως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!