Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κορονοϊός και Εκκλησία: Με τα λόγια του μητροπολίτη Μεσογαίας η τοποθέτηση της κυβέρνησης
[Protagon]: Κορονοϊός και Εκκλησία: Με τα λόγια του μητροπολίτη Μεσογαίας η τοποθέτηση της κυβέρνησης

[Protagon]: Κορονοϊός και Εκκλησία: Με τα λόγια του μητροπολίτη Μεσογαίας η τοποθέτηση της κυβέρνησης

Εκκληση στους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να αποφεύγουν τον συνωστισμό και τις πολυπληθείς συναθροίσεις, ακόμα και στις εκκλησίες, απηύθυνε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού (εδώ ).

«Η αρμόδια επιτροπή και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση, απευθύνουμε στους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ισχυρή σύσταση για την αποφυγή κάθε συγχρωτισμού. Οφείλουν για το δικό τους, αλλά και για το συλλογικό καλό, να αποφεύγουν τον συνωστισμό σε χώρους που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας για να προσθέσει:

«Στην ίδια κατεύθυνση, τόσο η Ιερά Σύνοδος όσο και Μητροπολίτες, συστήνουν να αποφεύγονται πολυπληθείς συναθροίσεις στις εκκλησίες μας».

Στο σημείο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε –εμμέσως πλην σαφώς– και στο ζήτημα που έχει προκύψει με την προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες και τη Θεία Κοινωνία, παραπέμποντας σε όσα έχει πει ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάος.

«Υπενθυμίζουμε», είπε, «σε όλους, ιδίως στους γονείς, στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας, τα λόγια του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου: “Κάθε τι που σέβεται την κοινωνία και τον συνάνθρωπο αποτελεί έκφραση αγάπης και στον Θεό”».

«Σταγόνα στον ωκεανό» των αντιδράσεων άλλων ιεραρχών για τα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο μητροπολίτης Νικόλαος –με λαμπρές σπουδές στις θετικές επιστήμες (δείτε περισσότερα στο τέλος του άρθρου)– είχε ανακοινώσει προ ημερών τον περιορισμό των ακολουθιών στην περιοχή αρμοδιότητας της Μητρόπολής του, απευθύνοντας συστάσεις σε όσους πιστούς εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, να μην προσέρχονται στις εκκλησίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!