Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο Κόντε διαμαρτύρεται: Οχι στις διμερείς συμφωνίες για τον τουρισμό – θα καταστραφεί η ΕΕ
[Protagon]: Ο Κόντε διαμαρτύρεται: Οχι στις διμερείς συμφωνίες για τον τουρισμό – θα καταστραφεί η ΕΕ

[Protagon]: Ο Κόντε διαμαρτύρεται: Οχι στις διμερείς συμφωνίες για τον τουρισμό – θα καταστραφεί η ΕΕ

Στην Αθήνα επικρατεί ικανοποίηση για τις εισηγήσεις-αποφάσεις της Κομισιόν που ανοίγουν τον δρόμο για διμερείς συμφωνίες μεταξύ κρατών-μελών της ΕΕ με «παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα» ώστε να υπάρξουν δίαυλοι τουρισμού για το καλοκαίρι, όμως στη Ρώμη δεν το είδαν καθόλου θετικά.

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης δεν πρέπει να συνάψουν de facto συμφωνίες για τον τουρισμό ανάμεσά τους, εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, προειδοποιώντας πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο η ενιαία αγορά «θα καταστραφεί».

Οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών καταρτίζουν σχεδιασμούς για το άνοιγμα των συνόρων με πολλαπλές ταχύτητες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην καθεμία, με ορισμένες να εξετάζουν αρχικά την αποκατάσταση των ελεύθερων μετακινήσεων μόνο προς και από περιορισμένο αριθμό γειτόνων.

«Δεν θα αποδεχθούμε διμερείς συμφωνίες εντός της ΕΕ που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προνομιακούς τουριστικούς διαύλους», διεμήνυσε ο Κόντε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

«Αυτό θα μας έθετε εκτός της ΕΕ και κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ».

Η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 31.106 ανθρώπους στην Ιταλία· πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Κόντε επισήμανε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να πει πότε θα αποκατασταθεί η ελευθερία κίνησης εντός της χώρας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!