Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Κομισιόν: Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο του κορονοϊού
[Protagon]: Κομισιόν: Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο του κορονοϊού

[Protagon]: Κομισιόν: Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο του κορονοϊού

Ποιος πρέπει να εμβολιαστεί πρώτα; Πώς θα γίνει δίκαια και αποτελεσματική η κατανομή των εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση; «Αν θέλουμε ο εμβολιασμός μας να είναι επιτυχής, πρέπει να προετοιμαστούμε τώρα», ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επιτροπής, το εμβόλιο δεν αναμένεται νωρίτερα από το νέο έτος, ωστόσο η προετοιμασία πρέπει να γίνει άμεσα. Ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό ειδικά εκπαιδευμένο και ειδικές προμήθειες για την προστασία τους, θα πρέπει να είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Ο συνολικός αριθμός των δόσεων εμβολίου θα είναι περιορισμένος κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης και πριν από την αύξηση της παραγωγής. Γι’ αυτό και η ΕΕ προτείνει μία συγκεκριμένη κατανομή του πληθυσμού για την προτεραιότητα στον εμβολιασμό.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν (εδώ ) παρέχει στις χώρες παραδείγματα ομάδων προτεραιότητας χωρίς κατάταξη, που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τις χώρες μόλις γίνουν διαθέσιμα τα εμβόλια Covid-19, όπως:

  • Εργαζόμενοι σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και μακροχρόνιας περίθαλψης (γιατροί, νοσηλευτές κ.ά.)
  • Ατομα άνω των 60 ετών
  • Ατομα με χρόνιες παθήσεις
  • Ατομα που δεν μπορούν να τηρήσουν κοινωνικές αποστάσεις
  • Ευαίσθητες κοινωνικοοικονομικές ομάδες

Οπως διευκρίνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της ΕΕ, όλα τα κράτη-μέλη θα έχουν πρόσβαση στα εμβόλια Covid-19 ταυτόχρονα με βάση το μέγεθος του πληθυσμού τους. «Ο συνολικός αριθμός των δόσεων εμβολίου θα είναι περιορισμένος κατά τα αρχικά στάδια της ανάπτυξης και πριν από την αύξηση της παραγωγής».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!