Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το Κογκρέσο ενέκρινε το κολοσσιαίο πρόγραμμα Μπάιντεν για τις υποδομές των ΗΠΑ
[Protagon]: Το Κογκρέσο ενέκρινε το κολοσσιαίο πρόγραμμα Μπάιντεν για τις υποδομές των ΗΠΑ

[Protagon]: Το Κογκρέσο ενέκρινε το κολοσσιαίο πρόγραμμα Μπάιντεν για τις υποδομές των ΗΠΑ

Ήταν μια νίκη για τον Τζο Μπάιντεν, που τη χρειαζόταν επειγόντως για να τονώσει την προεδρία του. Το Κογκρέσο υιοθέτησε οριστικά την Παρασκευή το εκτεταμένο σχέδιο επενδύσεων στις υποδομές, όπως είχε ζητήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος δεν έχει πια παρά να υπογράψει το κείμενο ώστε να τεθεί σε ισχύ.

Η υιοθέτηση αυτού του κολοσσιαίου σχεδίου ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά τη Γερουσία που το είχε υπερψηφίσει τον Αύγουστο, αποτελεί ωστόσο… μισή νίκη για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος δεν κατάφερε να επιτύχει την πραγματοποίηση μιας ακόμα ψηφοφορίας για το άλλο γιγαντιαίο σχέδιό του για επενδύσεις στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η πτέρυγα των Δημοκρατικών χρειαζόταν 218 ψήφους για να υιοθετηθεί το νομοσχέδιο για τις υποδομές, που έχει στόχο τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου, των γεφυρών και του Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας και θεωρείται ένα από τα πιο φιλόδοξα της σύγχρονης αμερικανικής Ιστορίας. Ελαβαν τελικά 228 ψήφους υπέρ και 206 κατά, χάρη σε ψήφους Ρεπουμπλικανών βουλευτών. Η έγκριση του νόμου χαιρετίστηκε με χειροκροτήματα από τους βουλευτές.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει επείγουσα ανάγκη να τονώσει την προεδρία του, ήλπιζε ωστόσο ότι θα καθίστατο δυνατό να προχωρήσουν δύο μείζονα νομοθετικά κείμενα στη Βουλή των Αντιπροσώπων: αυτό το σχέδιο επενδύσεων αλλά και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα για την επανίδρυση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και τη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής ύψους 1,750 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!