Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: «Κλάδο ελαίας» προσφέρει η Μέρκελ στους τέσσερις δύσπιστους της ΕΕ
[Protagon]: «Κλάδο ελαίας» προσφέρει η Μέρκελ στους τέσσερις δύσπιστους της ΕΕ

[Protagon]: «Κλάδο ελαίας» προσφέρει η Μέρκελ στους τέσσερις δύσπιστους της ΕΕ

«Κλάδο ελαίας» πρόσφερε η Ανγκελα Μέρκελ στις τέσσερις χώρες που αντιτίθενται στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι τα κράτη-μέλη πρέπει επίσης να επιδείξουν προθυμία να μεταρρυθμίσουν τις οικονομίες τους και να τις κάνουν πιο «σύγχρονες».

Η Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα καταλήξουν σε συμφωνία για το ταμείο και για τον νέο προϋπολογισμό στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου, παρόλο που παραδέχτηκε ότι υπάρχει ακόμη «πολύς δρόμος».

Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Εμανουέλ Μακρόν, επιχείρησαν στη συνάντησή τους τη Δευτέρα, έξω από το Βερολίνο, να δώσουν μήνυμα ενότητας.

Ο γάλλος πρόεδρος είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνάντησε τη Μέρκελ από τότε που επιβλήθηκε το lockdown.

Η Μέρκελ και ο Μακρόν βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αποφυγή της ύφεσης στην ΕΕ.

Στα μέσα Μαΐου, οι δύο ηγέτες στήριξαν την ιδέα του ταμείου για να βοηθήσουν την Ενωση να ανακάμψει από την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από τον κορονοϊό.

Το σχέδιο προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δανείζεται χρήματα σε διεθνείς κεφαλαιαγορές και να τα χορηγεί μετρητά σε χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία.

Ωστόσο, οι ηγέτες της ΕΕ είναι βαθιά διχασμένοι για τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Υπάρχει διαφωνία ως προς το μέγεθος της βοήθειας, πόσο πρέπει να δοθεί με τη μορφή επιχορηγήσεων και πόσο ως δάνεια, πότε θα ξεκινήσει η χορήγηση και πότε πρέπει να ξεκινήσει η αποπληρωμή των δανείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!