Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κυβέρνηση: Πολύ δύσκολο να ανοίξει η διασκέδαση τα Χριστούγεννα
[Protagon]: Κυβέρνηση: Πολύ δύσκολο να ανοίξει η διασκέδαση τα Χριστούγεννα

[Protagon]: Κυβέρνηση: Πολύ δύσκολο να ανοίξει η διασκέδαση τα Χριστούγεννα

Τα πρώτα βήματα για έξοδο από το lockdown θα αρχίσουν να συζητώνται από την επόμενη εβδομάδα, τότε που θα έχουμε και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα εάν τα μέτρα αποδίδουν, και το σχέδιο εξόδου από τη νέα καρνατίνα θα καταρτιστεί σε 10 μέρες. Αυτό περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται μεγάλη πτώση των κρουσμάτων.

Οι επιστήμονες ήδη επιβεβαιώνουν τη μείωση της διασποράς, αλλά επισημαίνουν ότι το πρόβλημα στο ΕΣΥ παραμένει. Και είναι λογικό: τα κρούσματα έχουν ως χρονική «προβολή» την εισαγωγή στα νοσοκομεία, την ανάγκη για διασωληνώσεις και, δυστυχώς, την καταγραφή νεκρών δύο εβδομάδες μετά. Τώρα στα νοσοκομεία βλέπουμε την επιδημιολογική κατάσταση που υπήρχε στις αρχές του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις 30 Νοεμβρίου και ενδεχομένως του λιανεμπορίου, όπου επίσης δεν παρατηρείται μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Ωστόσο, ακανθώδες παραμένει το ζήτημα της εστίασης. Ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι τα εστιατόρια και οι χώροι όπου ο πελάτης κινείται συντεταγμένα και με όρους θα ανοίξουν πριν από τις γιορτές. Ομως, κάτι τέτοιο δύσκολα θα ισχύσει για τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ, όπου ο κόσμος συγκεντρώνεται όρθιος. «Είναι πολύ δύσκολο να δούμε κάτι τέτοιο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για τα μπαρ και τα λεγόμενα «μπουζούκια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!