Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Κυρώσεις σε «εν ενεργεία ρώσο πράκτορα» σύμμαχο του Τζουλιάνι
[Protagon]: Κυρώσεις σε «εν ενεργεία ρώσο πράκτορα» σύμμαχο του Τζουλιάνι

[Protagon]: Κυρώσεις σε «εν ενεργεία ρώσο πράκτορα» σύμμαχο του Τζουλιάνι

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις κατά φιλορώσου ουκρανού βουλευτή, ο οποίος είχε καταγγείλει ύποπτες συναλλαγές του Τζο Μπάιντεν με Ουκρανούς.

Ο Αντριι Ντέρκας είναι γνωστό ότι συνομίλησε με τον Ρούντι Τζουλιάνι, στενό φίλο και δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, για την υπόθεση του Μπάιντεν.

Βάσει της απόφασης, παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του Ντέρκας στις ΗΠΑ και απαγορεύεται στους Αμερικανούς να συναλλάσσονται μαζί τους.

Πρόκειται για άνθρωπο που το αμερικανικό υπουργείο περιγράφει ως «εν ενεργεία ρώσο πράκτορα» εδώ και πάνω από 10 χρόνια, ο οποίος διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Επιπλέον, το υπουργείο του καταλογίζει συμμετοχή στην προσπάθεια να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ο Τζουλιάνι είχε προσπαθήσει να αναζητήσει πληροφορίες για τις συναλλαγές του Μπάιντεν, όσο αυτός ήταν αντιπρόεδρος υπό τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ντέρκας ήταν ένα από τα πρόσωπα που προσέγγισε.

Το υπουργείο αναφέρει ότι τουλάχιστον από τα τέλη του 2019 ως και τα μέσα του 2020, ο Ντέρκας επιχείρησε να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2020, διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες οι οποίες οδήγησαν σε έρευνες κατά αξιωματούχων στις ΗΠΑ και την Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων ο Ντέρκας έδωσε στη δημοσιότητα ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του τότε αντιπροέδρου Μπάιντεν και του τότε προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Ο βουλευτής ισχυρίστηκε ότι οι συνομιλίες είναι αποδείξεις ενοχής και για τους δύο άνδρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!