Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: O «κύριος Μέρκελ» κατηγορεί την τεμπελιά των Γερμανών που δεν εμβολιάζονται
[Protagon]: O «κύριος Μέρκελ» κατηγορεί την τεμπελιά των Γερμανών που δεν εμβολιάζονται

[Protagon]: O «κύριος Μέρκελ» κατηγορεί την τεμπελιά των Γερμανών που δεν εμβολιάζονται

Ηταν πάντα η σκιά μιας πανίσχυρης γυναίκας. Σχεδόν αόρατος, πάντα σιωπηλός. Αλλά ακόμα και αυτός ο διακριτικός άνθρωπος εξανέστη με την απροθυμία των συμπατριωτών του να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

O Γιόαχιμ Ζάουερ, σύζυγος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, έσπασε τη συνηθισμένη του σιωπή για να επικρίνει «την τεμπελιά» των Γερμανών που καθυστερούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

«Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν πείθεται από τα επιστημονικά δεδομένα. Αυτό εν μέρει οφείλεται σε μια κάποια τεμπελιά και στο βόλεμα των Γερμανών», εκτίμησε ο Ζάουερ που είναι κβαντικός χημικός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία αναδημοσιεύθηκε από τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Μια άλλη ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που ακολουθούν τις προσωπικές τους πεποιθήσεις, ένα είδος ιδεολογικής αντίδρασης σε αυτό που θεωρούν δικτατορία του εμβολιασμού», κατήγγειλε διευκρινίζοντας ότι «αυτό ισχύει για όλα τα μορφωτικά επίπεδα, περιλαμβανομένων των πανεπιστημιακών, των γιατρών και των επιστημόνων».

Όταν ρωτήθηκε για «την απόρριψη των επιστημονικών δεδομένων», ο Ζάουερ εκτίμησε ότι «αυτή η τάση πιθανόν πάντα υπήρχε σε κάποιους ανθρώπους, όμως δεν ήταν ποτέ τόσο εμφανής όσο τώρα».

«Ωστόσο αυτή τη στιγμή είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης επιτυχίας της επιστήμης», τόνισε ο Ζάουερ, ο οποίος μέχρι τώρα απέφευγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση εκτός του επιστημονικού του πεδίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!