Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Κήρυγμα ανεκτικότητας από τον Πάπα Φραγκίσκο από (και για) την Ουγγαρία του Ορμπαν
[Protagon]: Κήρυγμα ανεκτικότητας από τον Πάπα Φραγκίσκο από (και για) την Ουγγαρία του Ορμπαν

[Protagon]: Κήρυγμα ανεκτικότητας από τον Πάπα Φραγκίσκο από (και για) την Ουγγαρία του Ορμπαν

Την ολιγόωρη επίσκεψή του στην Ουγγαρία εκμεταλλεύτηκε ο Πάπας Φραγκίσκος για να στείλει ένα μήνυμα ανεκτικότητας από μια χώρα που όλο και περισσότερο εμφανίζεται εχθρική απέναντι στη διαφορετικότητα.

Από τη Βουδαπέστη, μετά τη συνάντησή του μάλιστα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ζήτησε από τους χριστιανούς να είναι ανεκτικοί και ανοιχτοί απέναντι στους άλλους.

Τα αιτήματα του πρωθυπουργού ήταν διαφορετικά: «Ζήτησα από τον Πάπα να μην επιτρέψει να αφανιστούν οι χριστιανοί της Ουγγαρίας» ανέφερε ο Ορμπαν στη σελίδα του στο Facebook, όπου ανάρτησε και τη φωτογραφία της χειραψίας του με τον θρησκευτικό ηγέτη 1,3 δισ. καθολικών.

Στη Βουδαπέστη ο πάπας συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας, της μεγαλύτερης στην κεντρική Ευρώπη, που αριθμεί περίπου 100.000 μέλη. Με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκε και πάλι «στην απειλή του αντισημιτισμού που εξακολουθεί να κυκλοφορεί στην Ευρώπη και αλλού», εκτιμώντας ότι πρόκειται «για ένα φιτίλι που πρέπει να το σβήσουμε». «Ο καλύτερος τρόπος για να τον αφοπλίσουμε είναι να εργαστούμε από κοινού με εποικοδομητικό τρόπο, να προωθήσουμε την αδελφοσύνη», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση Ορμπαν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για υποδαύλιση του αντισημιτισμού (όπως, μεταξύ άλλων, με τις αφίσες κατά του Τζορτζ Σόρος ) και της ισλαμοφοβίας.

Το επίσημο κανάλι του Βατικανού χαρακτήρισε τη 40λεπτή συνάντηση με τον πρωθυπουργό «εγκάρδια». Στα πλάνα που μεταδόθηκαν ο Πάπας εμφανίζεται χαμογελαστός, δίπλα στον πιο συγκρατημένο Ορμπαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!