Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Κίνα ζήτησε έκθεση για τον Τζένγκις Χαν να μην αναφέρει το όνομά του
[Protagon]: Η Κίνα ζήτησε έκθεση για τον Τζένγκις Χαν να μην αναφέρει το όνομά του

[Protagon]: Η Κίνα ζήτησε έκθεση για τον Τζένγκις Χαν να μην αναφέρει το όνομά του

Παρέμβαση από την κινεζική κυβέρνηση κατήγγειλαν οι οργανωτές έκθεσης στη Γαλλία, η οποία θα ήταν αφιερωμένη στη ζωή του Τζένγκις Χαν, του θρυλικού αυτοκράτορα των Μογγόλων.

Μουσείο Ιστορίας στη Νάντη, στη δυτική Γαλλία, ανέφερε ότι αναστέλλει την έκθεση για τρία χρόνια «στο όνομα των ανθρωπιστικών, επιστημονικών και ηθικών αξιών που υπερασπιζόμαστε».

Οπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι και σύμφωνα με το AFP, οι κινεζικές Αρχές ζήτησαν να αφαιρεθούν από την εκδήλωση αναφορές στις λέξεις «Τζένγκις Χαν», «Αυτοκρατορία» και «Μογγόλοι». Ακόμη ζήτησαν να ελέγξουν τα φυλλάδια, τους χάρτες και τις ενημερωτικές πινακίδες.

Η οργάνωση της έκθεσης στη Γαλλία γινόταν σε συνεργασία με το Μουσείο της Εσωτερικής Μογγολίας στο Χονχότ της Κίνας.

Ωστόσο, το γαλλικό μουσείο κατήγγειλε λογοκρισία καθώς το κινεζικό Γραφείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς πίεσε για αλλαγές που, όπως λένε οι Γάλλοι, «περιέγραφαν εκ νέου τον πολιτισμό των Μογγόλων, προς όφελος του νέου κινεζικού εθνικού αφηγήματος».

Ολα αυτά, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για διακρίσεις έναντι των Μογγόλων που ζουν στην Εσωτερική Μογγολία, την κινεζική επαρχία στα σύνορα με την Μογγολία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!