Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Κίνα: Το Πεκίνο βάζει… ταβάνι στους mega-ουρανοξύστες
[Protagon]: Κίνα: Το Πεκίνο βάζει… ταβάνι στους mega-ουρανοξύστες

[Protagon]: Κίνα: Το Πεκίνο βάζει… ταβάνι στους mega-ουρανοξύστες

Το Πεκίνο αποφάσισε να τερματίσει έναν άτυπο ανταγωνισμό ανάμεσα στις πόλεις της Κίνας για τον ψηλότερο ουρανοξύστη θεσπίζοντας ανώτατο όριο ύψους τα 500 μέτρα.

Οι πόλεις με πληθυσμό πάνω από 3 εκατ. πρέπει να περιορίζουν με αυστηρότητα τα νέα κτίρια με ύψος πάνω από 250 μέτρα (δηλαδή να τα επιτρέπουν με το σταγονόμετρο) και οι μικρότερες αυτά με ύψος πάνω από 150 μέτρα.

Το διάταγμα είναι υπό επεξεργασία από το υπουργείο Στέγασης και Αστικής-Περιφερειακής Ανάπτυξης, αναφέρουν οι Times .

Η «Λαϊκή Ημερησία», η επίσημη εφημερίδα του ΚΚΚ, επισήμανε σε άρθρο γνώμης ότι «κάποιες πόλεις ανταγωνίζονται η μία την άλλη χτίζοντας υπερ-υψηλά κτίρια. Στο τυφλό κυνήγι του πιο ψηλού και πιο περίεργου, έχασαν την επαφή με τις πραγματικές ανάγκες, αύξησαν το κόστος, εντείνουν την κατανάλωση ενέργειας».

Μόνο μέσα στο 2018 είχαν κατασκευαστεί 88 κτίρια άνω των 200 μέτρων, περίπου τα δύο τρίτα όσων είχαν κατασκευαστεί τότε σε όλο τον πλανήτη.

Το άρθρο ανέφερε και άλλα μειονεκτήματα των μεγάλων κτιρίων και τόνιζε ότι «όταν τα μεγα-κτίρια θα πάψουν να είναι “έργα ματαιοδοξίας” για κάποιες διοικήσεις, τότε οι κατασκευαστές θα κάνουν τις πόλεις περισσότερο βιώσιμες».

Με τα δεδομένα της Κίνας, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα της κεντρικής εξουσίας ότι η πρακτική θα τελειώσει.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προβλήματα. Τον περασμένο Μάιο ένα κτίριο 356 μέτρων στην Σεντζέν πήρε ανεξήγητα κλίση και χρειάστηκε να εκκενωθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!