Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Κίνα πατάει γκάζι προς το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου
[Protagon]: Η Κίνα πατάει γκάζι προς το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου

[Protagon]: Η Κίνα πατάει γκάζι προς το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου

Τα αυτοκίνητα ήταν και παραμένουν δείγματα της κατασκευαστικής μαστοριάς κάθε βιομηχανικής χώρας. Η κατασκευή οχημάτων που συνδυάζουν ποιότητα και προσιτή τιμή δεν είναι απλό πράγμα. Με αδιαμφισβήτητα δεδομένα τα παραπάνω, εντυπωσιάζει το κείμενο του Τομ Στέισι, πανεπιστημιακού, ειδικού στις αλυσίδες παραγωγής, το οποίο διατείνεται μέσω του The Conversation ότι η Κίνα βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά κατασκευή των καλύτερων αυτοκινήτων στον κόσμο.

Σημειωτέον ότι η Κίνα είναι από το 2008 ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο, αν εξεταστεί το θέμα ως προς την ποσότητα των τεμαχίων. Ανεξαρτήτως της ποιότητας των κινεζικών οχημάτων, γεγονός είναι ότι προς το παρόν αυτά δεν είναι και πολύ δημοφιλή παγκοσμίως.

Ο Στέισι λέει πάντως ότι οι Κινέζοι έχουν προχωρήσει στο ζήτημα. Στη δεκαετία του 1950 είχαν αναπτύξει παραγωγή σοβιετικών οχημάτων κατόπιν σχετικής αδείας της Μόσχας. Τη δεκαετία του 1980, ύστερα από τον θάνατο του Μάο και την επικράτηση των μετριοπαθών στον κινεζικό κομματικό εμφύλιο, δημιούργησαν την πρώτη κοινοπραξία με την General Motors, κατόπιν με τη Volkswagen, αλλά και με άλλες φίρμες. Πλέον η Κίνα έχει φτιάξει τη δική της συνταγή επιτυχίας.

Ο αρθρογράφος διατείνεται ότι το χαμηλό μισθολογικό κόστος και ο σταχανοφισμός των εργατών της έχουν καταστήσει την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ικανή να κατασκευάζει «οχήματα στη σωστή τιμή».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!