Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Η Κίνα λογόκρινε μέχρι και τα Πόκεμον!
[Protagon]: Η Κίνα λογόκρινε μέχρι και τα Πόκεμον!

[Protagon]: Η Κίνα λογόκρινε μέχρι και τα Πόκεμον!

Τι περνάνε και τα Πόκεμον, αυτά τα περίεργα γιαπωνέζικα πλασματάκια-καρτούν που μπορείς να πιάσεις με τη βοήθεια μιας μπάλας, να τα εξημερώσεις και στη συνέχεια να στήσεις ολόκληρες μάχες με αυτά.

Οι ήρωες του εμβληματικού ιαπωνικού παιχνιδιού Μέσων έπρεπε να υποστούν… «μετατροπές και προσαρμογές» για να αποφύγουν να προσβάλουν, με τα κανονικά τους ονόματα, την κινεζική κυβέρνηση.

Σε μια ανάρτηση στις 23 Οκτωβρίου στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, η εταιρεία Pokémon που βρίσκεται πίσω από τη σειρά, ανακοίνωσε ότι «είχε αναθεωρήσει τα κινεζικά ονόματα συνολικά έξι χαρακτήρων Pokémon», σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Λέξεις-ονόματα όπως «χούλιγκαν» και «θάνατος» αντικαταστάθηκαν με αντίστοιχα με μια λιγότερο αρνητική χροιά.

Λόγου χάρη, το «Hooligan Panda», ένα Pokémon που μοιάζει με ένα γιγαντιαίο πάντα, ονομάζεται τώρα «Domineering Panda» (Κυρίαρχο), καθώς το Πεκίνο δεν ήθελε να προσδώσει χαρακτηριστικά… χουλιγκάνου στο εθνικό ζώο της χώρας.

Το Πόκεμον «Thief Fox» (Αλεπού Κλέφτης), ένα πλάσμα που επιβιώνει από τα παράνομα κέρδη του στον κόσμο του Pokémon, μετονομάστηκε σε «Cunning Little Fox» (Πονηρή Αλεπού).

Αλλά και η λέξη death δηλαδή «θάνατος» αφαιρέθηκε από τα ονόματα δύο Πόκεμον που μοιάζουν με φάντασμα.

Αντ ‘αυτού, υιοθετήθηκε ο όρος «απώλεια», του οποίου η κινεζική προφορά διαβάζεται σαν την αγγλική λέξη death.

Η εταιρεία Pokémon δεν αποκάλυψε το σκεπτικό πίσω από την αλλαγή των ονομάτων, αλλά η απόφαση θεωρήθηκε από πολλούς – συμπεριλαμβανομένων των οπαδών των Pokémon στην Κίνα – ως ένας απαραίτητος συμβιβασμός που έκανε η εταιρεία για να συμμορφωθεί με τους κανόνες λογοκρισίας στη χώρα.

Εν μέρει κάτι λογικό, καθώς με σχεδόν 620 εκατομμύρια παίκτες που ξόδεψαν πάνω από 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε παιχνίδια για κινητά και υπολογιστές το 2018, η Κίνα έχει μια από τις μεγαλύτερες αγορές τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!