Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Κίνα ετοιμάζει «αόρατο» βομβαρδιστικό που μπορεί να φτάσει σε αμερικανικές βάσεις
[Protagon]: Η Κίνα ετοιμάζει «αόρατο» βομβαρδιστικό που μπορεί να φτάσει σε αμερικανικές βάσεις

[Protagon]: Η Κίνα ετοιμάζει «αόρατο» βομβαρδιστικό που μπορεί να φτάσει σε αμερικανικές βάσεις

Αθόρυβα και με ταχείς ρυθμούς εδώ και πολλά χρόνια η Κίνα ενισχύει τον στόλο των πολεμικών αεροσκαφών της, ο οποίος σε δυνατότητες φαίνεται ότι υπολείπεται σε σχέση με τον αμερικανικό.

Νεότερα μαχητικά, κάποια από τα οποία είναι «αόρατα» στα ραντάρ, αλλά και βομβαρδιστικά, βρίσκονται σε διάφορα στάδια σχεδιασμού και παραγωγής.

Οι πληροφορίες για όλη αυτή τη δραστηριότητα είναι λιγοστές, οπότε κάθε (ελεγχόμενη) διαρροή έχει τη σημασία της. Όπως αυτή στο τεύχος Ιουνίου περιοδικού της China North Industries Group, μιας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας.

Εκεί εμφανίζεται αναπαράσταση του βομβαρδιστικού Xian H-20, το οποίο έχει εμφανείς ομοιότητες με το αμερικανικό B-2 Spirit. Όπως ακριβώς το αμερικάνικο, το κινεζικό μαχητικό έχει χαρακτηριστικά αεροσκάφους αόρατου στα ραντάρ και τη δυνατότητα να μεταφέρει μεγάλο αριθμό πυρηνικών και συμβατικών όπλων, όπως βόμβες και πυραύλους, στο εσωτερικό του.

Λέγεται ότι το κινεζικό βομβαρδιστικό μπορεί να πετά 8.000 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό οπότε θα μπορεί να προσεγγίσει αμερικάνικα νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό όπως το Γκουάμ.

Αεροσκάφη αυτού του τύπου συνήθως είναι προϊόν συμβιβασμού: «θυσιάζουν» την ταχύτητα (που δεν είναι μεγαλύτερη από αυτή του ήχου) για να κερδίσουν σε μειωμένο ίχνος στα ραντάρ και ικανότητα μεταφοράς όπλων.

Το περιοδικό αποκαλεί το βομβαρδιστικό «θεό του πολέμου στον ουρανό». Ωστόσο, όπως γράφουν οι Times , αν και το αεροσκάφος παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού, στο άρθρο δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!