Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Κίνα: Ενα ασυμπτωματικό κρούσμα έφερε εκατομμύρια τεστ!
[Protagon]: Κίνα: Ενα ασυμπτωματικό κρούσμα έφερε εκατομμύρια τεστ!

[Protagon]: Κίνα: Ενα ασυμπτωματικό κρούσμα έφερε εκατομμύρια τεστ!

Ενα θετικό κρούσμα κορονοϊού αρκεί για να γίνουν έλεγχοι σε εκατομμύρια ανθρώπους – αυτό κάνει τώρα η Κίνα, λέει η Corriere della Sera, πληροφορώντας μας για ένα περιστατικό στον νομό Κασγκάρ. Οι κινεζικές υγειονομικές υπηρεσίες ανησυχούν, και η ιστορία που ακολουθεί το αποδεικνύει.

Το περασμένο Σάββατο σε έναν «έλεγχο ρουτίνας» στον νομό Κασγκάρ της ανατολικής επαρχίας Ξιντζιάνγκ εντοπίστηκε περίπτωση ασυμπτωματικού κρούσματος της νόσου Covid-19. Μία από τις σπάνιες εσωτερικές λοιμώξεις στην Κίνα εδώ και μήνες, λένε οι Ιταλοί, αφού τα περισσότερα κρούσματα εκεί αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και εντοπίζονται στα αεροδρόμια.

Το άτομο που βρέθηκε θετικό δεν έχει αρρωστήσει. Πρόκειται για ένα 17χρονο κορίτσι για το οποίο δεν εξηγήθηκε ο λόγος του ελέγχου. Οι Κινέζοι πάντως έκαναν τεστ διάγνωσης αμέσως στους γονείς της κοπέλας και σε «στενές επαφές» όλων τους σε τοπικό υφαντουργείο. Ολοι βρέθηκαν ασυμπτωματικοί, 137 άτομα που σχετίζονται με το προαναφερθέν κορίτσι.

Αυτοί οι 138 ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού περιορίστηκαν αμέσως σε ειδικό ιατρείο για να υποβληθούν σε θεραπεία – κι ας μην έχουν συμπτώματα! Θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση μέχρι να καταφέρουν να εμφανίσουν δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ.

Αυτή είναι η κινεζική διαδικασία, λέει η Corriere della Sera.

Οι υγειονομικοί της περιοχής είπαν ότι πρόκειται για κατάσταση υπό έλεγχο, για «μικρή σποραδική εστία». Την περασμένη Κυριακή η Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε συνολικά 20 νέες περιπτώσεις (όλες εισαγόμενες) και 161 ασυμπτωματικές, για όλη την Κίνα!

Οσον αφορά το περιστατικό της επαρχίας Ξιντζιάνγκ, άρχισαν σαρωτικοί έλεγχοι σε ολόκληρο τον πληθυσμό του νομού Κασγκάρ, που αριθμεί περί τα πέντε εκατομμύρια κατοίκους! Μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν γίνει 2,8 εκατομμύρια δοκιμές για κορονοϊό!

Στο Κασγκάρ έκλεισαν αμέσως τα σχολεία και διεκόπησαν οι συγκοινωνίες, σιδηροδρομικές και αεροπορικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!