Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κικίλιας: Προς τοπικά lockdown και μέτρα σε Δήμους στην Αττική
[Protagon]: Κικίλιας: Προς τοπικά lockdown και μέτρα σε Δήμους στην Αττική

[Protagon]: Κικίλιας: Προς τοπικά lockdown και μέτρα σε Δήμους στην Αττική

Ανοικτό άφησε ο υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλιας το ενδεχόμενο να αποφασιστούν οριζόντια μέτρα για τον περιορισμό της διασπορά του ιού σε δήμους της Αττικής.

«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής. Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση. Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση», είπε σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας στο Open ο κ. Κικίλιας.

Ετσι, συμπλήρωσε, η Επιτροπή προσανατολίζεται, αν χρειαστεί, σε τοπικά μέτρα σε επίπεδο Δήμων στην Αττική.

Με την ευκαιρία του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πώς «είμαστε υποχρεωμένοι και θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά, τους καθηγητές, τις οικογένειές τους. Γι’ αυτό και δώσαμε σαφείς οδηγίες δια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο», είπε ο υπουργός.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος έχει παρατηρήσει παρακολουθώντας και όλες τις άλλες χώρες που άνοιξαν τα σχολεία τους, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, υπάρχουν προβλήματα.

«Ανοίγουν σχολεία, κλείνουν σχολεία, γίνεται αναθεώρηση καθημερινά των υγειονομικών κανόνων, ανάλογα με τα κρούσματα. Θα είμαστε προσεκτικοί, υπάρχει task force η οποία έχει δημιουργηθεί για αυτό ακριβώς το σκοπό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!