Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κικίλιας: Ανοίγουν 420.000 νέα ραντεβού, τέλος Ιουνίου ο εμβολιασμός των κατάκοιτων
[Protagon]: Κικίλιας: Ανοίγουν 420.000 νέα ραντεβού, τέλος Ιουνίου ο εμβολιασμός των κατάκοιτων

[Protagon]: Κικίλιας: Ανοίγουν 420.000 νέα ραντεβού, τέλος Ιουνίου ο εμβολιασμός των κατάκοιτων

Πτωτική είναι η πορεία των βασικών στατιστικών δεικτών για την πανδημία, επισήμανε κατά την ενημέρωση των συντακτών την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε πάντως ότι αυτό δεν σημαίνει πως η πανδημία έχει τελειώσει.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της επιχείρησης «Ελευθερία» με το άνοιγμα περισσότερων ραντεβού και το πρόγραμμα εμβολιασμού των κατάκοιτων.

Τέλος, ανήγγειλε ότι θα υλοποιηθεί πρόγραμμα στήριξης της ψυχικής υγείας των υγειονομικών, οι οποίοι εδώ και πάνω από ένα χρόνο εργάζονται μέσα σε συνθήκες υψηλής σωματικής και ψυχικής κόπωσης, η οποία οδηγεί συχνά σε burnout και στρες.

Η πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας μετέφερε την ενημέρωση που είχε από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, σύμφωνα με την οποία ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος, μέχρι χθες Τρίτη, ήταν 1.056 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα, υποχωρώντας σημαντικά για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 36 έτη, ενώ συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά χαμηλός. Την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν στο 2,5%, υποχωρώντας κάτω από το 3%.

Οπως επισήμανε ο υπουργός, όλες οι Περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν μείωση κρουσμάτων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η πανδημία έχει τελειώσει.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, σήμερα, μέχρι τις 16:00, είχαν πραγματοποιηθεί 68.047 εμβολιασμοί και αναμένεται για μία ακόμη μέρα να ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!