Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Η ΚΥΑ για τα σχολεία: Εκτός αίθουσας και με απουσία ο μαθητής που δεν θα φορά μάσκα
[Protagon]: Η ΚΥΑ για τα σχολεία: Εκτός αίθουσας και με απουσία ο μαθητής που δεν θα φορά μάσκα

[Protagon]: Η ΚΥΑ για τα σχολεία: Εκτός αίθουσας και με απουσία ο μαθητής που δεν θα φορά μάσκα

Τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία των σχολείων και των άλλων εκπαιδευτικών δομών (αλλά και των φροντιστηρίων, κέντρων γλωσσών και βιβλιοθηκών), ρυθμίζει η νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς την προσεχή Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου.

Στο πιο «ακανθώδες» θέμα, αυτό της χρήσης μάσκας, η ΚΥΑ προβλέπει ότι η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως επίσης και στα μέσα μεταφοράς μαθητών ενώ οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα θα χρεώνονται με απουσία.

  • Η ΚΥΑ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας αυτή είναι υποχρεωτική για μαθητές, εκπαιδευτικούς σε όλες τις τάξεις, καθώς και το λοιπό προσωπικό.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, καθώς και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και σε περίπτωση συνωστισμού στα κυλικεία εξωτερικού χώρου, όπως και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Η χρήση της χειρουργικής μάσκας έναντι της υφασμάτινης μπορεί να προκριθεί από το θεράποντα γιατρό για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα.

Αναλυτικά αναφέρεται:

1. Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!