Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κεραμέως: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία σε 14 ερωταπαντήσεις
[Protagon]: Κεραμέως: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία σε 14 ερωταπαντήσεις

[Protagon]: Κεραμέως: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία σε 14 ερωταπαντήσεις

Λίγο πριν ηχήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας, το υπουργείο Παιδείας δίνει στη δημοσιότητα έναν Οδηγό 14 ερωτήσεων και απαντήσεων με το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το 2021 και όλα τα μέτρα προστασίας από την Covid-19.

Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει σημαντικότερο μέτρο προστασίας στο σχολείο από το ίδιο το εμβόλιο, ενώ επισυνάπτονται οι απαντήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων στο https://emvolio.gov.gr/neoi

Ταυτόχρονα, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ξεκινά σειρά ενημερωτικών δράσεων στα σχολεία, με ομιλίες και ζωντανό διάλογο ανάμεσα στους μαθητές και τους επιστήμονες, με στόχο να λυθούν απορίες γύρω από την ασφάλεια των εμβολίων και να πεισθούν για τη χρησιμότητά τους.

«Εισηγήθηκα στον Πρωθυπουργό (κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο Μαξίμου εδώ) και έγινε αποδεκτό παιδίατροι και ειδικοί επιστήμονες να επισκεφτούν τα σχολεία με στόχο την ευρύτερη και καλύτερη ενημέρωσης των μαθητών. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούμε να λύσουμε απορίες και να πείσουμε τα παιδιά να εμβολιαστούν», δήλωσε στο iefimerida.gr o πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Γιατί, όπως είπε, μόνο μέσα από την ουσιαστική κουβέντα και ενημέρωση μπορεί να πειστεί κανείς να κάνει το εμβόλιο, επισημαίνοντας ότι οι παιδίατροι έχουν τεράστια εμπειρία, αλλά τον ρόλο του οικογενειακού γιατρού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!