Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κεραμέως: Μειωμένη η ύλη των Πανελλαδικών – Ερχεται αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
[Protagon]: Κεραμέως: Μειωμένη η ύλη των Πανελλαδικών – Ερχεται αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

[Protagon]: Κεραμέως: Μειωμένη η ύλη των Πανελλαδικών – Ερχεται αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις θα είναι σημαντικά μειωμένη, λόγω της πανδημίας που επηρέασε τη λειτουργία των σχολείων, επιβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της την Τετάρτη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ αναφέρθηκε ακόμη στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Οπως είπε, θα έλθει με τις αμέσως επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ώστε οι αλλαγές να εφαρμοστούν πλήρως από τη νέα σχολική χρονιά.

«Θα γίνει σε δυο στάδια. Πρώτα η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου και σε δεύτερη φάση η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και θα κουμπώνει με την επιμόρφωση τους», είπε η υπουργός. Τα κίνητρα στους εκπαιδευτικούς δεν θα είναι οικονομικής φύσεως, πρόσθεσε η υπουργός, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία.

«Παρά την πρωτοφανή κρίση με την πανδημία, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις. Είναι ξεκάθαρη δέσμευσή μας να προχωρήσει η αξιολόγηση», σημείωσε. Πρόσθεσε, δε, ότι μέσα σε μιάμιση ημέρα λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας διαλόγου για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης, κατατέθηκαν πάνω από 500 προτάσεις.

Σχετικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, η υπουργός τόνισε ότι στόχος του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι «να δώσουμε σε φοιτητές και καθηγητές, το αναβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αξίζει».

«Χρόνια στη χώρα υπάρχει μια παθογένεια. Υπάρχουν συγκεκριμένες εστίες παραβατικότητας σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια. Δεν είναι οριζόντιο το θέμα», είπε και διερωτήθηκε: «Είναι φυσιολογικό να κρεμάνε ταμπέλα σε πρύτανη και να κατασκευάζουν μολότοφ στα πανεπιστήμια;», σημειώνοντας ότι όλες οι λύσεις μέχρι σήμερα, έχουν αποτύχει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!